Este vorba de DN 25, între Hanu Conachi şi Şendreni, judeţul Galaţi,  DN 10, între Buzău şi Siriu, pe DN 1B Mizil – Ulmeni, DN 1D Ciorani – Urziceni, DN 2 Cotorca – Focşani şi DN 23 Focşani – limita judeţului Brăila, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Reamintim că din cauza vântului puternic ce a determinat căderi masive de copaci pe partea carosabilă, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis închiderea circulaţiei pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 25 între Hanu Conachi şi Şendreni în judeţul Galaţi. Utilajele CNAIR acţionează în continuare pe acest sector de drum pentru a menţine circulaţia deschisă pentru toate categoriile de autovehicule”, menţionează CNAIR, într-un comunicat.

De asemenea, circulaţia rutieră a fost reluată în condiţii de iarnă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 10 între Buzău – Siriu (km 2+100 – km 94+760), pe DN 1B Mizil – Ulmeni (km 47+245 – km 71+698), DN 1D Ciorani – Urziceni (km 27+000 – km 42+330), pe DN 2 Cotorca – Focşani (km 56+580 – km 180+220), DN 23 Focşani – limita judeţului Brăila.

De ce s-au închis drumurile?

„Reamintim că din cauza ninsorii şi a viscolului puternic, ce a redus vizibilitatea sub 50 de metri, s-a luat decizia închiderii circulaţiei rutiere. Recomandăm conducătorilor auto care se deplasează la această oră pe reţeaua rutieră să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, atrage atenţia Compania de Drumuri.

CNAIR dă asigurări că Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri sunt mobilizate şi toate utilajele sunt pregătite pentru a acţiona acolo unde este cazul.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sau se poate accesa site-ul CNAIR, dar şi pagina sa de Facebook.