Potrivit EFE, de luni, Spania permite intrarea tuturor cetățenilor care sunt vaccinați anti-covid. Totodată, țara autorizează și ancorarea navelor de croazieră, dând astfel startul sezonului estival, scrie Agerpres.

De menționat este faptul că, pentru a putea intra în Spania, schema completă a vaccinării trebuie încheiată cu 14 zile înainte de călătorie, cu serurile marca Pfizer, Moderna, sau AstraZeneca, autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), sau cu cele produse de Sinopharm şi Sinovac-Coronavac.

În ceea ce îi privește pe pacienții care vin cu avionul, autoritățile spaniole susțin că aceștia vor fi nevoiți să completeze în prealabil un formular de control sanitar pe site sau pe aplicaţia Spain Travel Health, privind vaccinarea, efectuarea unui test, sau dacă au trecut prin boala COVID-19.

De cealaltă parte, la frontierele țării, toate persoanele de peste 6 ani venite din ţări de risc în Spania trebuie să prezinte unul dintre certificatele sus menţionate.

Există totuși o serie de excepții. Spania nu primește turiști din Brazilia, India sau Africa de Sid sau din zonele aşa numite de risc.

Spania testează certificatul verde digital

Amintim faptul că Spania urmează să testeze certificatul verde digital, un cod QR convenit între cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, care atestă că turistul nu are COVID-19 pentru că s-a vaccinat, a depăşit boala sau a prezentat un test negativ.

În același timp, normele spaniole vor admite şi testele rapide antigen aprobate de UE, precum şi testele PCR.

De menționat este faptul că toate documentele trebuie redactate în spaniolă, engleză, franceză sau germană, iar dacă nu este posibil, certificatul de atestare trebuie însoţit de o traducere în spaniolă autorizată de un organism oficial.

Spania este una dintre cele mai mari puteri turistice la nivel mondial și speră ca acest sector să se redreseze după pierderile suferite din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Ridicarea de luni a interdicţiei impusă navelor de croazieră internaţionale este însoţită însă de măsuri care vizează ca aceste vase să circule la o capacitate de ocupare de maximum 70-75 %.