Vești bune pentru bucureșteni! Capitala a intrat în scenariul verde

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat miercuri că Bucureștiul a intrat în scenariul verde. El a mai precizat că, peste o săptămână, incidența în Capitală ar putea scădea sub 1 la mia de locuitori.

Acesta a mai precizat că, în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID, un milion de persoane au fost vaccinate. Prefectul a fost întrebat dacă se poate renunța la masca de protecție, însă el a spus că la această întrebare trebuie să raspundă specialiștii epidemiologi.

”Ce pot să vă spun este că în București am atins astăzi cifra de un milion de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. În alte state, unde rata de vaccinare este mai crescută s-a renunțat la purtarea măștii”, a spus Alin Stoica.

Ce se întâmplă cu restricțiile

Acesta a mai spus că, odată cu trecerea în scenariul verde, s-au luat mai multe măsuri de relaxare, astfel:

  • Cinematografele pot funcționa la 50% din capacitatea maximă a spațiului, față de până la 30% cât este în prezent
  • Restaurantele pot funcționa la interior la 50% din capacitatea maximă a spațiului, față de 30% cât este în prezent
  • Se pot organiza spectacole de tip drive=in
  • Se pot organiza spectacole, concerte, festivaluri publice sau private în spațiul liber la care pot participa maxim 300 de spectatori

Restricțiile de noapte rămân în vigoare

Alin Stoica a precizat că resticțiile de noapte vor rămâne în vigoare, specificând că modificările se vor face în funcție de evoluția pandemiei.

“Dacă se va reveni asupra măsurii se va face în funcție de evoluția epidemiei, a numărului de oameni vaccinați și de evoluția ratei de infectare”, a declarat Alin Stoica.

Sursă foto: Dreamstime