Vești bune pentru acești români! Vor primi indemnizații lunare de 175 de lei

Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul respectiv, în calitate de for decizional, cu 298 de voturi „pentru”, 2 voturi „contra” și o abținere.

Proiectul are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei Guvernului nr.105/1999 cu un nou articol, art.31, în sensul stabilirii unor drepturi şi pentru copiii celor care au fost victime din motive etnice ale regimurilor instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945.

Vor avea dreptul la o indemnizaţie lunară

Trebuie menționat că legea merge spre promulgare la șeful statului. Conform proiectului, vor fi vizați copiii unei persoane care a „decedat, dispărut sau exterminat în trenul morții, în timpul masacrelor îndreptate împotriva populaţiei minoritare, în timpul deportării în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate, în timpul privării de libertate în locuri de detenţie sau în lagăre de concentrare”.

Totodată, sunt vizați și copiii celor care au murit „în timpul refugierii, expulzării sau strămutării în altă localitate, în timpul evacuării din locuinţa pe care o deţinea, în timp ce a făcut parte din detaşamentele de muncă forţată”.

„Copilul celui decedat, dispărut sau exterminat în trenul morții, în timpul masacrelor îndreptate împotriva populaţiei minoritare, în timpul deportării în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate, în timpul privării de libertate în locuri de detenţie sau în lagăre de concentrare, în timpul refugierii, expulzării sau strămutării în altă localitate, în timpul evacuării din locuinţa pe care o deţinea, în timp ce a făcut parte din detaşamentele de muncă forţată, are dreptul la o indemnizaţie lunară în cuantum de 175 lei”, conform proiectului de lege.

Sursă foto: Dreamstime