Anunț important pentru turiștii români. De luni prețurile scad simțitor pe litoral. Decizia va intra în vigoare din 23 august. Vești importante pentru cei care au așteptat până în toamnă să meargă la mare.

Din 23 august, prețurile pe litoralul românesc vor scădea cu aproximativ 20 %, iar de la 1 septembrie, tarifele vor fi cu 40-50% mai mici. Potrivit unui studiu al Organizației Patronale Mamaia Constanța (OPMCTA), prețurile la malul Mării Negre vor scădea considerabil începând cu data de 23 august. Conform aceleiași surse, weekend-ul care urmează este ultimul din vârful sezonului estival 2020.

Cât va costa o noapte pe litoral

„Din 23 august tarifele hotelurilor urmează să scadă, în medie, cu 20%, fie că este vorba de structuri de cinci stele, de patru, de trei, de două sau de o stea. Un alt prag de reduceri pe litoral va fi la 1 septembrie, când vacanțele vor fi cu 40-50% mai ieftine decât în acest moment”, se mai arată în studiu.

O cameră dublă într-un hotel de patru stele din Mamaia va putea fi disponibilă începând de la 400 de lei pe noapte. De asemenea, un hotel de trei stele va avea tariful pe cameră începând de la 250 de lei pe noapte, iar unul de două stele, de la 220 de lei.

Prețuri reduse cu 50% de la 1 septembrie

Mai mult, prețurile vor scădea considerabil de la 1 septembrie. Turiștii care vor să se cazeze la 4 stele în Mamaia vor plăti începând de la 242 de lei camera dublă pe noapte, la 3 stele, de la 150 de lei, iar un hotel de două stele va putea fi închiriat cu 114 lei camera pe noapte.
Reprezentanții OPMCTA mai spun că sunt hoteluri care vor avea tarife mai mici, prin programul „Litoralul pentru toți”, care începe în septembrie. Iar pachetele care sunt scoase la vânzare includ sejururi de cinci nopți.

„Tarifele mici și vremea foarte bună care se anunță în următoarea perioadă ne fac să credem că în următoarea lună litoralul va avea în continuare turiști. Sunt mulți care au așteptat aceste reduceri. Din anii trecuți am observat că până pe data de 15 septembrie turiștii au considerat că este sezon estival și litoralul a fost plin. Chiar și după această dată ne așteptăm să vină turiști care vor să evite aglomerația din sezon și să profite de cele mai mici tarife din an”, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA.