Vestea momentului pentru aceşti elevi şi profesori! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit la Digi 24 despre cum vor fi evaluați elevii care au luat parte la cursurile online.

Acesta subliniază că elevii care au de susținut examene naționale le vor susține cu prezența fizică la școală.

În legătură cu tematica examenelor, ministrul Educației a declarat că aceasta va fi adaptată realităților acestui an școlar.

„Cei care fac online vor fi evaluaţi la discipline tot online, dar în cazul în care susţin examene naţionale vor trebui să susţină cu prezenţă fizică.

Doar tematica de examen va fi adaptată la realităţile acestui an şcolar. Vor susţine partea de evaluare online, dacă au făcut tot timpul online, însă dacă au examene naţionale, să fie pregătiţi pentru prezenţă fizică”, a spus Cîmpeanu la Digi24.

Vestea momentului pentru aceşti elevi şi profesori! Va deveni obligatoriu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că în cazul în care doi elevi din aceeaşi clasă vor fi confirmaţi cu noul coronavirus, activitatea acelei clase va fi suspendată.

“Din perspectiva procesului educaţional, ne gândim la varianta în care, dacă apar două cazuri într-o clasă, să fie suspendată activitatea la acea clasă. Dacă apare un singur caz, să nu fie suspendată, dar să se facă testarea. La cel puţin două cazuri, se suspendă activitatea în clasa respectivă. Nu în toată şcoala, ci doar în clasă”, a spus Cîmpeanu la Antena 3, în contextul în care autorităţile au anunţat că majoritatea copiilor încep şcoala normal din 8 februarie.

Potrivit acestuia, în cazul în care un educator sau învăţător se va îmbolnăvi şi nu îi va putea prelua nimeni atribuţiile, atunci acea clasă va face cursuri online.

“Din păcate, în cele mai multe neexistând cadre didactice care ar putea să preia atribuţiile unui educator sau unui învăţător, acea clasă va trece în online”, a arătat ministrul Cîmpeanu.

Însă dacă sunt mai multe clase în care în fiecare apar mai mult de două cazuri, se suspendă activitatea întregii şcoli.

“Dacă sunt doi profesori care au o mişcare mai accentuată în interiorul şcolii care sunt depistaţi pozitivi, atunci se trece direct la suspendarea cursurilor în întreaga şcoală. Asta în sistemul preuniversitar. În sistemul universitar, lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel, pentru că aici vorbim de facultăţi, universităţi, clădiri, campusuri, lucrurile sunt mult mai complicate. Dar principiul va fi acelaşi”, a explicat ministrul Educației.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin