Critici la adresa Elenei Udrea, venite chiar din partea celor care lucrează în penitenciare!

Elena Udrea, pusă la zid pentru că se transformă din infractoare în instanţă morală pentru deţinuţi

Este vorba despre sindicaliştii din sistemul penitenciar, care sunt nemulţumiti de mesajele transmite de fostul ministru al Turismului de după gratii.

Potrivit Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Udrea îşi foloseşte influenţa şi face presiuni pe lângă instituţiile fundamentale ale statului pentru a modifica legea de executare a pedepselor, ceea ce ar putea avea consecinţe dezastruoase.

„Elena Udrea se transformă din infractoare dovedită în instanţă morală pentru deţinuţi. (…) Din închisoare, Elena Udrea continuă să-şi folosească influenţa şi presiunile pe lângă instituţiile fundamentale ale statului român pentru a modifica legea de executare a pedepselor în favoarea deţinuţilor, existând riscul ca închisoarea să nu-şi mai atingă scopul de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, cu consecinţe dezastruoase asupra siguranţei cetăţenilor”, se arată într-un mesaj transmis de către FSANP.

Elena Udrea se plânge de modul în care legea actuală nu face diferenţa între bărbaţi şi femei: „Cinic, însă nu şi surprinzător”

Sindicaliştii o acuză pe Elena Udrea de cinism, pentru faptul că îşi maschează intenţia de a scăpa de închisoare în spatele luptei pentru păstrarea relaţiei cu familia şi în special cu fetiţa sa.

„Recent, deţinuta Elena Udrea a lansat în spaţiul public o informaţie potrivit căreia «legea actuală nu face nici o diferenţă între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii şi o mamă condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu»

Este adevărat că legea nu face nicio diferenţiere între deţinuţi, nici nu ar fi constituţional, legal şi nici moral. Este cinic, însă nu şi surprinzător, ca persoana privată de libertate să-şi mascheze intenţia de a scăpa de puşcărie în spatele luptei pentru păstrarea şi consolidarea relaţiilor cu familia şi pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoţională a propriului copil”, afirmă sindicaliştii din penitenciare.

Sindicaliştii transmit că Udrea trebuia să anticipeze ce urmează să i se întâmple

Aceştia mai spun că Elena Udrea trebuia să fie conştientă că infracţiunile săvârşite o vor aduce, într-un final, după gratii şi să nu dea acum vina pe statul român pentru apariţia unor sincope în dezvoltarea psiho-emoţională a fiicei sale.

„Dacă era atât de interesată de soarta propriului copil, Elena Udrea ar fi trebuit să anticipeze consecinţele faptului că infracţiunile săvârşite de aceasta îi prevesteau statutul de persoană privată de libertate. (…)

În ciuda acestui fapt, Elena Udrea a ales să facă un copil. În acest context, cine este vinovatul pentru apariţia unor sincope în dezvoltarea psiho-emoţională a fiicei acesteia? Statul român sau propriile decizii?”, mai spun reprezentanţii FSANP.