Ion Iliescu a fost ieri dimineață la spital. S-a anunțat, ulterior, că a fost externat și că se află într-o stare de sănătate relativ bună, ținând cont de vârsta sa. Spre seară, însă, o informație venită pe surse a provocat un val de reacții din partea românilor.

„Surse. Ion Iliescu a murit”, a fost postarea de pe Facebook care a provocat consternare în rândul tuturor celor care au văzut-o.

Imediat, vestea a fost comentată de internauți. În timp ce unii au susținut că informația nu este reală, alții au dat frâu liber imaginației.

Ion Iliescu a fost subiectul serii pe rețelele sociale

Întrebat care sunt acele surse, autorul postării, jurnalistul Dinu Popescu, a ținut să puncteze că informația nu este confirmată oficial.

„Întreb și eu…am primit un video acum din fața porții lui și e lumina aprinsă, e liniște, nu e lume”, a reacționat un român.

Un altul a ținut să spună că fostul președinte a fost la spital azi și „era sănătos tun”.

„Da, i-a murit moartea. Again”, a fost o altă replică a unui internaut.

Val de comentarii din partea românilor

Vestea că Ion Iliescu ar fi murit a fost preluată și pe alte conturi de Facebook. Cei mai mulți nu au dat crezare informației.

„A avut puțină febră, abia au început să-și iasă dinții”, a fost unul dintre comentarii. 

Autorul postării despre decesul lui Ion Iliescu a revenit spre miezul nopții de sâmbătă spre duminică cu noi explicații.

Ion Iliescu/SURSA FOTO: Dreamstime

De la ce a pornit informația privind starea fostului președinte

El a dorit să-și justifice demersul. Acesta a punctat că informația nu e o știre confirmată 100%. În plus, a arătat că totul a pornit de la vestea că Armata ar fi fost mobilizată pentru ceremoniile funerare ale lui Ion Iliescu.

„Înainte să mă culc, reiau: nu e o știre confirmată 100%. Am primit o informație de încredere (altfel nu o publicam) conform căreia Armata a fost mobilizată pentru ceremoniile funerare ale lui Ion Iliescu. Anunțul oficial al morții urma să fie făcut după ce pregătirile erau gata. M-am străduit să obțin o confirmare, nici nu mi s-a infirmat, nici nu s-a confirmat, motiv pentru care am anunțat alți oameni din presă și am decis să postez informația pe surse, sperând că vom obține fie confirmarea, fie dezmințirea. Căci, din informațiile mele, știrea aici nu era că a murit fostul președinte, ci că informația e, momentan, ascunsă voit publicului. Dacă știrea nu se confirmă, îi dorim multă sănătate, errare humanum est. Noapte bună, excelențelor!

PS: Dacă Pro Tv l-a omorât pe Salam, îmi asum și eu să-l omor pe Iliescu înainte de soroc. Așteptăm și vedem”, a scris acesta.

postare dinu popescu
SURSA FOTO: Facebook

Fostul președinte a fost la Spitalul Elias din Capitală

Amintim că Ion Iliescu a fost transportat, sâmbătă, la Spitalul Elias din Capitală. El a avut-o alături pe soția sa. Ea a rămas lângă fostul președinte al României pe tot parcursul investigației medicale. Surse apropiate fostului președinte au relatat că Iliescu, în vârstă de 93 de ani a fost externat, după ce a fost supus unor teste.

Fostul președinte se află într-o stare relativ bună, ținând cont de vârsta sa.

În urma examinărilor medicale, medicii au concluzionat că nu este nevoie ca Iliescu să fie internat în spital. La începutul acestui an, au existat rapoarte care indicau că starea de sănătate a fostului șef al statului s-a deteriorat. Acest lucru a dus la dependența sa de un cadru de sprijin pentru mobilitate.