Marea durere a regretatei actrițe Marga Barbu

Marga Barbu și Eugen Barbu au fost căsătoriți timp de trei decenii și de-a lungul căsniciei, ea a avut o mare durere. Actrița și-a dorit foarte mult să aibă un copil, însă soțul ei nu a fost de acord.

Chiar dacă actorul nu și-a dorit copii, la vârsta de 40 de ani Marga Barbu a rămas însărcinată. Din păcate, în luna a cincea ea a pierdut sarcina în timpul unor filmări.

„Cine ştie ce ar fi fost şi cum ni s-ar fi schimbat viaţa dacă aş fi născut-o? Poate nu era un copil reuşit sau poate că ar fi fost lumina ochilor noştri… cine poate şti?“, povestea actrița în urmă cu mai mulți ani despre acest incident nefericit.

Ce relația a avut cu soțul ei?

Soțul ei a fost cel care i-a insuflat dorința de a învăța, actrița ajungând să vorbească nu mai puțin de opt limbi străine.

„Cu nimeni nu aș fi putut să fiu atât de apropiată cum am fost cu Eugen … Eu aveam nevoie de un bărbat cu tărie de caracter și l-am găsit pe el, o fire artistica, de un talent viguros, care putea să mă înțeleagă”, spunea ea despre scriitor.

Marga Barbu a devenit celebră după rolurile interpretate, cum este acela al personajului Anița din seria filmelor cu haiduci, și Agatha Slătineanu, din seria filmelor cu Mărgelatu.

„Noi toţi actorii suntem un fel de vulcani care dorm, apoi erup. Când te aştepţi mai puţin sau nu te mai aştepţi deloc, erup. Adevărul e că niciodată nu poţi să ştii de ce este în stare un actor, până nu-l provoci. Mi s-a întâmplat şi în teatru să observ situaţii similare la colegii mei, care m-au surprins, uneori atât de plăcut, cu un rol despre care eu nici nu visam că l-ar putea face astfel… Întotdeauna am spus: regizori, provocaţi actorii!”, mărturisea regretata actriță Marga Barbu.

Zvonuri despre o relație cu Florin Piersic

Au existat la vremea aceea și zvonuri despre o posibilă relație între Marga Barbu și Florin Piersic, însă marele actor a lămurit lucrurile.

„Nu doar am iubit-o, am adorat-o pentru felul ei bun, generos, drăguţ de a fi. Împreună călăream pe la Rucăr, pe unde făceam filmele cu Mărgelatu, cu ‘Haiducii lui Şapte cai’. Toate filmele astea la un loc m-au legat de ea. Nu-mi vine să cred că nu mai e!. Pe cinci degete îmi număr prietenii actori sau actriţe. Ea e una din ei”, spunea marele actor, într-o emisiune televizată, în 2009 la decesul actriței.