La ședința Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor de azi s-a adoptat un amendament prin care cuantumul alocaţiilor pentru copii urmează să fie dublat, ajungând la 300 de lei.

În plus, președintele PSD, Adrian Solomon a propus ca alocația pentru copiii cu dizabilităţi  să fie de 600 de lei.

Mâine va avea locul votul final în plenul Camerei Deputaților.

PSD susține dublarea alocațiilor la copii

În urmă cu o săptămână președintele interimar al social democraților, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va amenda bugetul de stat pe 2020 pentru dublarea alocațiilor pentru copii.

“Deja am hotărât, dacă nu avem posibilitatea de amendament la buget, să venim cu o lege pentru dublarea alocațiilor copiilor, deoarece acest lucru l-a făcut și PNL și nu cred că au ceva împotrivă ca PSD să vină anul acest cu același amendament”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament.

De asemenea, Ciolacu a fost întrebat și dacă bugetul de stat poate suporta o astfel de cheltuială. Acesta susține că bugetul României este atributul Guvernlui, nu a Parlamentului.

“Ce suportă bugetul României este atributul Guvernului României. Atributul Parlamentului este să facă legi. Și eu cred, și partidul pe care îl reprezint cred că veniturile copiilor sunt în acest moment mult prea mici pentru timpurile de astăzi”, a mai spus Ciolacu