România trece prin clipe cumplite. Țara noastră are mari probleme din cauza pandemiei de coronavirus. Aproape în fiecare zi peste o mie de oameni sunt descoperiți infectați. Mai mult, criza economică este din ce în ce mai acută.

Veste șoc pentru toată România

În plină criză, priim o altă veste șocantă. Sunt probleme imense cu finanțele țării. Ultimul raport ne arată că suntem pe buza prăpastiei. Este vorba despre raportul de la OLAF din anul 2019.

Cei de la Oficiul European de Luptă Antifraudă spun că țara noastră este pe un nedorit prim loc anul trecut la investigații privind fraude cu fondurile europene. Totul a fot scos la iveală de către un lider al celor de la USR-PLUS.

Se cere intervenția ministrului Justiției

Mai mult, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu este somat să trimită urgent la EPPO numărul de procurori cerut de către Laura Codruța Kovesi, procurorul șef european.

„A apărut raportul pe 2019 al Oficiului European de Luptă Antifraudă, iar România este pe primul loc în 2019 la investigații privind fraude cu fonduri europene.
Țara noastră apare în raportul OLAF cu multe exemple de fraude în zona protecției mediului în ultimii cinci ani – fraude în proiecte pentru protecția pădurilor, acvaculturilor și managementul deșeurilor. Aceste date internaționale nu fac decât să confirme din nou, dacă mai aveam nevoie, că țara noastră a ajuns pe mâna hoților în ultimii ani, iar DNA-ul Pădurilor este o instituție esențială pentru a combate defrișările ilegale și hoția.

În aceste condiții, USR PLUS recomandă cât se poate de serios ministrului Justiției să trimită de urgență la EPPO numărul de procurori solicitat de procurorul european Laura Codruța Kovesi. Orice amânare ridică serioase semne de întrebare”, a dezvăluit Silvia Dinică de la USR-PLUS.