Un abonament Netflix a devenit o necesitate nu doar pentru oamenii din Germania. Însă devine din ce în ce mai scump.

Netflix este una dintre cele mai populare platforme de streaming din România. În al patrulea trimestru al anului 2023, a înregistrat aproape 260 de milioane de utilizatori la nivel mondial, urmat de Amazon Prime Video cu 200 de milioane și Disney+ cu aproximativ 150 de milioane de utilizatori.

Deși continuă să fie prima opțiune pentru mulți în materie de streaming, un număr tot mai mare de utilizatori devin tot mai puțin satisfăcuți de serviciul său. Acest lucru se datorează unor decizii diverse luate de Netflix, care au stârnit nemulțumire printre utilizatori.

Abonamentele Netflix, din ce în ce mai scumpe

Această nemulțumire a început odată cu schimbarea modelelor de abonament. A fost introdus un abonament finanțat prin publicitate, la prețul de 4,99 euro. Cel mai ieftin model de abonament fără publicitate a fost eliminat pentru noii clienți la scurt timp după aceea. Din acel moment, utilizatorii au fost nevoiți să plătească 12,99 euro pe lună pentru a evita afișarea reclamelor în timpul streaming-ului. Cu toate acestea, această măsură nu va fi suficientă în viitor – Netflix își va majora unele prețuri.

Vestea bună pentru toți utilizatorii Netflix care au un abonament finanțat de reclame este că prețul va rămâne la 4,99 euro, notează hna.de. Cu toate acestea, celelalte modele vor deveni mai scumpe în fiecare lună. Abonamentul standard, care oferă imagine Full HD și permite vizionarea pe 2 dispozitive în același timp, va costa acum 13,99 euro în loc de 12,99 euro pe lună. Pentru modelul premium, care permite vizionarea pe patru dispozitive în același timp, utilizatorii vor trebui să scoată mai mult din buzunar.

Netflix
Netflix / SURSA FOTO: Dreamstime

Modelul premiu costă acum 19,99 euro

Modelul premium costă acum 19,99 euro în loc de 17,99 euro. Acest lucru înseamnă costuri suplimentare de 24 de euro pe an. În alte țări, prețurile au crescut, de asemenea, semnificativ în ultimele luni. În SUA, cel mai scump model de abonament costă acum 22,99 de dolari.

Netflix a justificat creșterile de prețuri prin faptul că o ofertă de programe atractivă necesită investiții mari. Abonamentul de bază fără reclame poate fi folosit în continuare de clienții existenți. Cu toate acestea, și acesta va deveni mai scump: în curând va trebui să plătiți 9,99 euro în loc de 7,99 euro, cât era până acum.