Novak Djokovic, nr. 1 mondial şi principal favorit la Australian Open, a dat voce nemulţumilor care îi macină pe mulţi jucători din circuitul ATP.

Carantina strictă a dat peste cap pregătirea jucătorilor veniţi în Australia

Jucătorul sârb spune că majoritatea jucătorilor din circuitul de tenis masculin nu ar dori ca sezonul să continue dacă vor fi aplicate şi în alte turnee măsuri stricte de carantină înainte de competiţie.

Djokovic a făcut această declaraţie după victoria în faţa germanului Alexander Zverev, din sferturile de finală de la Australian Open. Sârbul a precizat că aşteaptă nişte răspunsuri de la oficialii ATP despre cum va arăta sezonul post-Melbourne.

Jucătorii au fost obligaţi să intre în carantină cu 14 zile înainte de startul Australian Open. În timp ce unii s-au putut totuşi antrena, alţii nu au putut-o face deoarece au fost nevoiţi să stea total izolaţi ca urmare a faptului că în avioanele cu care au sosit în Australia au fost depistate persoane pozitive la coronavirus.

“Ceea ce vedem că se întâmplă nu este normal (…) Sperăm totuşi să fie ceva temporar”

Djokovic nu a fost printre cei care au stat complet izolaţi, dar a fost de părere că lipsa antrenamentelor pentru cei care au intrat în această categorie a condus la accidentări, relatează Reuters.

“Ceea ce vedem că se întâmplă nu este normal. Nu suntem obişnuiţi cu aşa ceva. Jucătorii de top sunt în formă şi trebuie să rămână aşa. Acum îi avem pe Matteo Berrettini, chiar şi Rafa Nadal cu accidentări la spate, la fel şi eu, de asemenea Sascha Zverev, Grigor Dimitrov.

Cu siguranţă, aceste accidentări au legătură cu situaţia în care ne-am aflat. Sperăm totuşi să fie ceva temporar, dar vorbind cu mulţi dintre ei, mi-au spus că nu doresc să continue sezonul în astfel de circumstanţe. Aşteptăm răspunsuri de la oficialii ATP despre cum va arăta sezonul post-Melbourne”, a declarat Novak Djokovic.

“Vrem să ştim ce va fi în continuare”

El a menţionat că a avut probleme musculare abdominale în meciul cu americanul Taylor Fritz, probleme care nu au dispărut total.

“Vrem să ştim ce va fi în continuare pentru că este clar că nu ne ajută astfel de situaţii”, a adăugat sârbul aflat pe locul 1 în clasamentul ATP.