Celebrul sportiv Novak Djokovici, a fost descalificat, duminică, după ce a lovit o femeie arbitru de linie cu o minge, în optimile de finală ale US Open. Gestul șocant l-a făcut pe sportiv să piardă toate punctele acumulate în turneu. Acum el trebuie să plătească o amendă de 20.000 de dolari.

Totul s-a întâmplat la scorul de 5-6, după un break al adversarului, în primul set al meciului cu spaniolul Pablo Carreno Busta, locul 27 ATP. Djokovici a trimis o minge cu racheta către fundul terenului, aparent fără intenţia de a viza pe cineva. Mingea a lovit în figură o femeie arbitru de linie, care s-a prăbuşit la pământ. Sârbul şi-a cerut scuze, dar a fost descalificat.

Decizia a fost luată de supervizorul turneului, elveţianul Adreas Egli. Carreno Busta merge, astfel, în sferturi. Unul dintre reporterii și comentatorii turneului de la New York, a explicat faptul că „Djokovic a lovit mingea care a rănit o persoană de pe teren. Acest gen de acțiune intră în categoria „Descalificare”, indiferent de cât de tare a lovit. Intenția nu contează, ci doar rezultatul. Adică faptul că cineva a fost rănit pe teren”, scrie sursa citată anterior.

Gestul făcut de cunoscutul tenismen a stârnit numeroase reacții, iar o serie de specialiști din lumea tenisului i-ar fi sărit în apărare, susținând că sportivul nu și-a dorit să-l lovească pe arbitru, iar decizia desclaificării ar fi totuși una mult prea drastică.

Novak Djokovic a plecat de la terenul de tenis fără să susțină o conferință de presă, iar această faptă mai atrage după sine o amendă de 20.000 de dolari. El a pierdut și toate punctele acumulate în timpul turneului, dar și cei 250.000 de dolari, pe care reușise să îi câștige din calificarea până la acest moment.

Ulterior, Djokovici, care era neînvins în 2020, și-a cerut scuze într-o postare pe Facebook.

La US Open, Novak Djokovic era marele favorit al turneului. El ținea cel de-al 18-lea Grand Slam al carierei.

 

Djokovici, care era neînvins în 2020, și-a cerut scuze într-o postare pe Facebook.