Florin Cîțu dorește adoptarea proiectului legislativ privind Certificatul Verde: Trebuie să ne hotărâm dacă îl vrem sau nu

Astfel, Florin Cîțu a subliniat că trebuie să ne hotărâm „foarte clar” dacă „vrem sau nu vrem acest certificat verde.”

„Este lege pe care eu am iniţiat-o, împreună cu ministrul Internelor, eu vreau să treacă. Aud tot felul de alte variante. Ceea ce eu citesc, întârzieri, până la urmă, trebuie să ne hotărâm foarte clar: vrem sau nu vrem acest certificat verde. Eu am spus că este nevoie de el. Din punctul meu de vedere, este o măsură care ajută economia, pentru că aşa poţi să ai garanţia că economia rămâne deschisă cu un certificat verde şi poţi să ai şi o campanie de vaccinare care poate să aibă succes. Dacă se încearcă tergiversarea, atunci vom vedea. Noi susţinem în continuare că acest proiect de lege trebuie să treacă cât mai repede”, a declarat Florin Cîţu.

Ce a spus anterior Cîțu despre Certificatul Verde?

Florin Cîțu a declarat anterior că social democrații au în momentul de față o mare responsabilitate față de români, în contextul valului cinci de COVID-19. Totodată, liderul PNL a spus și că rata de vaccinare ar trebui crescută prin implementarea certificatului verde.

„Astăzi PSD e la guvernare. Are o responsabilitate enormă în pregătirea valului cinci al pandemiei. Eu zic că prin faptul că nu au votat certificatul verde la Senat… certificatul a crescut nivelul de vaccinare și au apărut acele probleme, PSD nu a semnat. E o responsabilitate foarte mare. Azi nu mai e de joacă. Au Ministerul Sănătății și trebuie să gestioneze foarte bine ceea ce urmează. PSD are șansa să gestioneze valul cinci”, a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

De asemenea, acesta le-a oferit un răspuns și celor care au spus că valul patru a fost gestionat prost în România.

„Trebuie să ne uităm la ce se întâmplă în Europa, trebuie să vedem campania de vaccinare, trebuie să vedem mesajele pe care le-am dat noi și pe care le-au dat social-democrații. Urmează o perioadă foarte complicată”, a spus Cîțu. Certificatul verde e o soluție pentru a menține economia deschisă. În vară păream din altă lume. Evident că atunci când mă uit în urmă puteam să facem lucruri mai bine. Și eu când mă uit la echipa națională sunt mai bun decât Mirel Rădoi”, a mai spus Cîțu.