Octavian Jurma susține testarea celor care vin în ţară

Medicul Octavian Jurma a scris pe pagina sa de socializare că nu este „cazul să fim mai relaxaţi decât restul lumii”, fiind vorba despre o măsură care a fost anunțat și de Joe Biden pentru intrarea în SUA.

„De dată această dr Raed Arafat are perfectă dreptate. Nu e cazul să fim mai relaxaţi decât restul lumii. De altfel este o măsură care a fost anunţată şi de Joe Biden, Preşedintele Statelor Unite pentru intrarea în SUA, indiferent de statusul vaccinal. Astfel de măsuri simple şi eficiente şi se pot implementa foarte rapid, astfel încât pot încetini cu săptămâni debutul unui val în cazul unei versiuni atât de infecţioase cum este Omicron. Prin urmare, propunerea domnului dr. Arafat a fost respinsă de guvern”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Refuzul unor măsuri elementare de protecţie şi prevenţie

De asemenea, acesta a scris și că „refuzul unor măsuri elementare de protecţie şi prevenţie” ni se prezintă precum „o grijă deosebită faţă de cetăţeni”.

„Probabil încă sunt supăraţi că ne-am luat după restul Europei şi am băgat Africa de Sud pe lista roşie. Dacă îi lăsăm pe lista verde, cum erau la începutul săptămânii trecute, românii noştri reveneau liniştiţi mergeau acasă şi răspândeau Omicron, în vreme ce guvernul putea declara că la noi e altfel şi putem să ne relaxăm în continuare.

Până şi refuzul de care BOR a certificatului verde ne-a fost prezentat că o „victorie” prin care s-a obţinut sprijinul bisericii în combaterea pandemiei”, a mai scris medicul, punctând că „suntem în plin proces de instalare a tiraniei negaţioniste şi o să plătim un preţ mare până ne vom trezi din nebunia asta colectivă”.

Amintim că Alexandru Rafila a declarat că în şedinţa de Guvern s-a discutat despre propunerea Centrului European de Control al Bolilor, care recomandă testarea tuturor persoanelor care călătoresc în spaţiul Uniunii Europene cu un test PCR, încât să reducă riscul de transmitere a acestei noi tulpini OMICRON, acesta arătând că nu a existat niciun conflict cu Raed Arafat şi că trebuie văzut dacă o astfel de măsură poate fi aplicată, ţinând cont şi că este perioada sărbătorilor de iarnă.