Klaus Iohannis a anunțat că cele trei partide politice l-au propus pe Nicolae Ciucă în funcția de premier al țării, propunere deja acceptată. În acest context, șeful statului susține că a acceptat propunerea și îl va desemna pe acesta să formeze un guvern, mergând mai departe în Parlament pentru un vot de încredere.

„Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi Grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări şi în acest format am avut o discuţie foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. Îl desemnez pe domnul Ciucă să formeze o echipă guvernamentală şi să meargă în Parlament pentru un vot de încredere”, a spus Iohannis.

La rândul său, Nicolae Ciucă le-a făcut o serie de promisiuni românilor. Acesta asusține că populația țării așteaptă soluții, iar Guvernul le va oferi, punând în aplicare PNRR.

Totodată, premierul propus de Klaus Iohannis a promis un program de investiții, dar și un pachet social. El a adăugat că speră ca până joi, noul Guvern să se poată apuca deja de treabă, având în vedere blocajul din ultimele trei luni.

Prima declarație a lui Nicolae Ciucă

„Cetăţenii aşteaptă de la noi soluţii. Avem un program guvernamental care pune în aplicare PNRR. E cât se poate de evident că e pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanţial în ceea ce priveşte derularea unui program de investiţii, dar şi un pachet social. Sperăm ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale”, a adăugat Ciucă.

El a mai spus că își dorește o guvernare stabilă, prin intermediul căreia să poată fi rezolvată atât pandemia de coronavirus, cât și criza energetică care afectează milioane de români.

„În ultimele zile am lucrat cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să se asigure o coaliție stabilă. Trebuie să asigurăm o guvernare stabilă, să rezolvăm problemele cum sunt pandemia și criza energetică, dar și să avem un guvern care să poată lua deciziile necesare pentru implementarea PNRR. Este prima dată când într-un program de guvernare avvem alocări substanțiale pentru capitolul social și pentru luarea de măsuri în situația de criză în care ne găsim”, a mai spus acesta.