Între timp, și firmele private care oferă servicii de acces la internet se pot înscrie pe o listă orientativă deschisă online de Comisia Europeană, pentru a putea, eventual, să fie contractate de orașe în programul WiFi4EU, conform startupcafe.ro. Apelul de cereri pentru programul WiFi4EU va fi deschis AICI în perioada 7 noiembrie 2018, ora 13.00 (ora Europei Centrale – CET) – 9 noiembrie 2018, ora 17.00 (CET) – a anunțat luni Comisia Europeană, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
120 de milioane de euro, pentru circa 8.000 de orașe din UE vor fi disponibili până în anul 2020, pentru proiectele de WiFi gratuit în spații publice. Odată ce s-au înregistrat în portalul dedicat WiFi4EU, municipalitățile vor putea aplica on-line pentru voucherul de 15.000 de euro, în programul WiFi4EU, cu un singur clic.
Până în prezent, una din cinci municipalități din Europa și-a înregistrat detaliile.
Municipalitățile care nu s-au înscris și doresc să depună o cerere de voucher se pot înregistra în continuare pe portal până la începerea apelului pe 7 noiembrie. Cu voucherul WiFi4EU, municipalitatea va putea crea un hotspot Wi-Fi în spații publice, inclusiv la primărie, biblioteci publice, muzee, parcuri publice sau piețe. Comisia va selecta proiectele pe principiul „primul venit, primul servit”. În următorul apel, primele 2800 de municipalități vor primi un voucher WiFi4EU, asigurându-se că fiecare stat membru UE va primi cel puțin 15 vouchere. În următorii doi ani, vor fi lansate 3 apeluri WiFi4EU, aproximativ o dată la 6 luni.

Detalii pe startupcafe.ro.