Așa reiese din datele agenției de turism online Paravion. Astfel, românii au cumpărat pachete turistice în insulele greceşti cu precădere în luna mai, cu promoțiile de early booking, și în prima jumătate din iunie, când au apărut deja oferte speciale pentru plecări în aceeași lună. Astfel, circa 60% din totalul ofertelor agenției pe Grecia au fost achiziţionate în intervalul mai – iunie.

Bugetul mediu alocat de românii care și-au rezervat pachete turistice pentru luna iunie în Grecia se ridică la 600 de euro de persoană şi include biletele de avion, taxele de aeroport, 7 nopţi de cazare cu demipensiune la un hotel de 4*, respectiv transfer aeroport – hotel – aeroport.

”Turiștii aleg aceste destinații pentru că au acces la numeroase activități: se pot relaxa pe plaje, pot practica sporturi acvatice și pot avea parte de experiențe cu o bogată încărcătură culturală. . Este de preferat ca turiștii să își rezerve și una sau două zile pentru explorarea insulei alese ca destinație de vacanță. Printre atracțiile care merită vizitate în Creta, spre exemplu, se numără Palatul minoic din Knossos, Rethymno și Chania”, declară Remus Vișan, Directorul General al Paravion.

Există turişti care au optat şi pentru pachete premium în insulele elene, cele mai scumpe vândute de Paravion ajungând la 2.350  de euro de persoană. Prețul include un sejur de 7 nopți cu mic dejun în complexul Daios Cove Luxury Resort and Villas, situat în nord-estul Cretei.

Tot în aceeași regiune s-au vândut sejururi și la St. Nicolas Bay Resort Hotel and Villas. Prețul pentru cazarea a două persoane, timp de șapte nopți, în cameră dublă cu vedere la mare și mic dejun inclus, se ridică la 3.700 de euro pe sejur.

Tot la preţul de 3.700 euro pentru două persoane, românii au achiziționat și pachete care le asigură 7 nopți de cazare cu mic dejun în bungalow-uri amplasate pe malul mării în complexul Minos Beach Art Hotel, clasificat la 5*.