Dana Gonț, realizatoarea emisiunii „Bonton” a decis să încheie colaborarea cu postul de televeziune după ce „în ultima vreme nu m-am mai simțit sprijinită”, după cum a declarat jurnalista.

„Nu plec aruncând cu pietre în spate, dar în ultima vreme nu m-am mai simțit sprijinită. Cred că mi-am atins toate obiectivele pe care mi le-am propus, dar țin la meserie și la felul în care arată lucrurile.

Totuși, sunt recunoscătoare pentru că plec dintr-un loc care nouă ani a susținut acest produs, unul nu foarte comercial”, a declarat aceasta pentru paginademedia.ro.

Aceasta a făcut apoi o serie de precizări pe contul ei de Facebook. Dana Gonț a mărturisit că a intrat în echipa Digi 24 pentru a face televiziune la un alt nivel și așa a creat emisiunea „Bonton”, cu care a schimbat vieți, inclusiv pe a sa.

„Am venit în echipa Digi24 ca să schimb lumea și să fac televiziune la un alt nivel. Pentru asta am creat Bonton, o emisiune care a adus bunul-simț, cultura și spiritul civic în prim plan. Bonton a schimbat vieți, a inspirat mii de oameni și, mai ales, m-a schimbat pe mine. Am devenit un jurnalist de televiziune în toată puterea cuvântului și un om care nu doar visează, ci știe că poate schimba lumea. Bonton este, de fapt, drumul meu de șlefuire prin viață, așa că el va continua indiferent dacă se va numi așa sau altfel, indiferent dacă la televizor sau online. Mulțumesc tuturor celor care, din fața televizorului sau din redacția Digi24, au făcut parte din această poveste frumoasă. Mulțumesc o dată în plus celor care vor rămâne alături de mine.”, a scris ea pe pagina sa de Facebook.

Nu este singura plecare din ultima vreme

Dana Gonț nu este singurul jurnalist care a decis să părăsească Digi24 în ultima vreme. Pe rând, au plecat jurnaliști precum Alina Manolache, Adriana Nedelea, Tudor Mușat, Alice Iacobescu, Cristi Citre, Ioana Țigănilă și mulți alții.

Postul tv a fost supus unei presiuni politice mari în timpul guvernării PSD, Liviu Dragnea arătându-se de multe ori nemulțumit de modul în care televiziunea prezenta „activitatea guvernului și a partidului”. Alice Iacobescu a fost printre cei care a recunoscut că plecarea ei de la Digi 24 are legătură cu presiunile politice și cele editoriale exercitate de conducerea postului TV.