Val de ninsori în România! Vremea face ravagii! Avertisment de ultimă oră de la ANM până duminică

Administraţia Naţională de Meteorologie vine cu precizări de ultimă oră. Vremea se schimbă radical vineri în toată țara. În acest context, meteorologii au emis o avertizare meteorologică de ninsori.

Potrivit ANM, vor fi precipitații moderate cantitativ, sub formă de ninsoare în mai multe zone ale țării. Sunt vizate Banatul, Crişana, Maramureşul şi vestul şi nord-vestul Transilvaniei. Informarea meteorologică este valabilă de sâmbătă dimineaţă, ora 04:00, până duminică la prânz, ora 12:00.

Totodată, meteorologii mai precizează că în zonele menționate anterior ar urma să se depună în următoarele ore un strat de zăpadă consistent. Pe de altă parte, în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Potrivit ANM, cantităţile de apă vor fi în general de 10-15 l/mp şi, izolat, de peste 20 de l/mp. În același timp, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, temporar viscolind ninsoarea.

Ninsorile iau cu asalt România. Prognoza meteo ANM pentru weekend

În restul țării ar urma să fie prezente lapovița, dar și ninsorile, în special sâmbătă dimineață, cu precădere în dealurile sudice, anunță meteorologii.

Prognoza meteorologică publicată de ANM pentru acest weekend arată că sâmbătă temperaturile maxime, vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade, iar cele minime, în general, între -3 şi 6 grade. În București în schimb, valorile termice maxime vor fi de 2-4 grade, pe când cel eminime de 3 grade. ANM anunță condiții de ceață spre finalul intervalului.

Val de ninsori în România! Vremea face ravagii! Avertisment de ultimă oră de la ANM până duminică

Aceași vreme închisă va fi și duminică. Meteorologii anunță că precipitațiile vor continua în sudul și în sud-vestul țării. Va ploua în Muntenia și Dobrogea, la munte va ninge, iar în restul țării vor fi precipitații mixte. Temperaturile vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime între -9 şi 6 grade. Există posibilitatea de ceață și de polei în mai multe zone ale țării.

Vremea va fi închisă și în București însă temperaturile vor înregistra o creștere semnificativă. Astfel, temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar minima va fi de 3…4 grade. Pe de altă parte, probabilitatea de ploaie va fi una destul de ridicată.

Și luni vremea va continua să fie răcoroasă. Potrivit prognozei publicate de ANM, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade, iar cele minime, între -8 şi 1 grad, iar pe alocuri vor fi condiţii de ceaţã. În București în schimb, temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã de -2…0 grade.

Val de ninsori în România! Vremea face ravagii! Avertisment de ultimă oră de la ANM până duminică