De la începutul pandemiei au fost confirmaţi cu noul coronavirus 90 de beneficiari şi 63 de angajaţi din centrele rezidenţiale, a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş.

În cele 21 de servicii de tip rezidenţial din subordinea DGASPC Argeş sunt în total 921 de angajaţi şi 845 de beneficiari.

Dintre cei 90 de beneficiari confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, mai sunt pozitivi în prezent 69. Iniţial, patru dintre persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus erau minori, însă în urma retestărilor au devenit negativi.

De asemenea, 42 dintre cei 63 de angajaţi confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 mai sunt pozitivi în prezent.

În toate centrele s-au luat măsuri conform prevederilor DSP

DGASPC precizează că în total au fost declarate şase focare, la Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale, Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Călineşti, Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilităţi Vultureşti, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni şi Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bascovele.

„Ţinând cont de toate acestea şi în conformitate cu evoluţia epidemiologică actuală (…), în toate centrele declarate focare au fost luate o serie de măsuri urgente, respectând întocmai recomandările din partea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, precum şi Regulamentul pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, elaborat de către DGASPC Argeş încă de la începutul pandemiei, atât pentru centrele rezidenţiale din subordine, cât şi în cadrul aparatului propriu”, se precizează în comunicat.

În cadrul centrelor rezidenţiale din subordinea DGASPC Argeş, testările au debutat încă din data de 25 aprilie, ca urmare a solicitării instituţiei, în momentul în care a avut loc schimbul de tură de 14 zile a personalului aflat în izolare preventivă la locul de muncă. Iniţial s-a decis testarea cu prioritate a personalului din centrele în care beneficiarii sunt persoane vârstnice, iar ulterior, ca urmare a evoluţiei epidemiologice, a fost testat personalul din cadrul tuturor serviciilor sociale de tip rezidenţial.

În perioada 3-12 august este realizată o programare pentru retestarea angajaţilor şi a beneficiarilor din centrele care au fost declarate focare, iar ulterior vor fi repetate testările şi în celelalte servicii de tip rezidenţial pentru copii şi adulţi, precizează DGASPC Argeş.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea