Gabriela Firea a mărturisit că deși ea și familia ei s-au vaccinat anti-Covid, este împotriva obligativității de vaccinare a populației. Aceasta susține că autoritățile române ar trebui să impună restricții anti-Covid rezonabile pentru a nu fi percepute de cetățeni drept o agresiune asupra Drepturilor Omului.

„Încă se discută și se caută cea mai potrivită și echilibrată formulă. Eu și familia mea ne-am vaccinat pentru a ne proteja sănătatea, dar nu am fost niciodată de acord cu obligativitatea vaccinării.

Nu trebuie să luăm măsuri care să fie percepute de populație drept agresiune sau încălcare a drepturilor. Oamenii nu trebuie să se simtă ostracizați în propria țară. Cred că nu ar fi o soluție bună să fie suspendat un contract de muncă în absența vaccinului”, a spus aceasta.

„A dispărut încrederea populației”

În contextul actual, Gabriela Firea susține că oamenii și-au pierdut încrederea în Guvernul României. Aceasta afirmă că principalul partener al țării împotriva COVID-19 ar trebui să fie cetățenii, numai în acest fel autoritățile române vor recâștiga încrederea oamenilor.

„Dacă statul ar fi luat partener cetățeanul de la începutul pandemiei și ar fi explicat în ce situație suntem, ce pași avem de urmat (…) În momentul în care Guvernul anunța seară de seară la TV doar faptele reprobabile ale cetățenilor și spuneau că trebuie să fie amendați, atunci a dispărut încrederea populației.

Trebuie să o recâștigăm încrederea, trebuie să recâștigăm încrederea în medici și oamenii se vor vaccina”, a susținut Gabriela Firea la Antena 3.

„Dacă oamenii aleg să nu se vaccineze, atunci statul îi va sprijini”

De asemenea, ministrul Familiei consideră că statul trebuie să accepte că anumite persoane nu doresc să se vaccineze, sprijinind cetățenii respectivi cu alte tratamente anti-Covid. Aceasta a informat că ministrul Sănătății deja a luat măsuri în această privință, comandând medicamente anti-virale.

„Dacă oamenii aleg să nu se vaccineze, atunci statul îi va sprijini cu antivirale, cu medicamente. Domnul ministru Rafila deja a contractat achiziția de antivirale, mult mai puternice decât tot ce am avut până acum. Această idee de certificat verde, dacă se va aplica, trebuie să fie neinvazivă în viața românului”, a spus Gabriela Firea.