Compania farmaceutică Moderna din Statele Unite a transmis, miercuri, că viitorul său vaccin său împotriva COVID-19 va avea un preţ cuprins între 32 şi 37 de dolari pentru o doză,  compania numindu-l un “preţ de pandemie”.

Acest preţ va depinde de asemenea de volumele solicitate de fiecare ţară în parte. Compania Moderna şi-a mai exprimat totodată speranţa unui acces universal la vaccin, transmite agenţia EFE.

“Lucrăm cu guverne din întreaga lume şi cu alte entităţi pentru a ne asigura că vaccinul va fi accesibil independent de capacitatea de plată”, a promis consilierul delegat al Moderna, Stephane Bancel, într-o discuţie avută cu investitorii.

Preţul vehiculat de Moderna este mult mai mare decât cel propus de americanii de la Pfizer

Preţul va fi mai redus pentru ţările care solicită volume mari de vaccin. Pentru ţările care vor plasa o comandă “mică”, adică una de ordinul a câteva milioane de doze, preţul se va situa între 32 şi 37 de dolari, a arătat compania Moderna.

O altă companie farmaceutică americană, Pfizer, a avansat un preţ de 19,5 dolari pentru vaccinul pe care îl dezvoltă împreună cu societatea germană BioNTech. Acest produs, la fel ca în cazul vaccinului Moderna, se află la începutul fazei a treia de testare, ultima etapă a testelor clinice menite să certifice eficacitatea şi siguranţa administrării vaccinului, scrie Agerpres.

Guvernul Statelor Unite a dublat în luna iulie investiţia destinată companiei farmaceutice Moderna pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19. Este vorba despre o suplimentare cu 472 de milioane de dolari faţă de suma iniţială de 483 de milioane deja anunţată.