Gigantul farmaceutic american Pfizer a înregistrat o scădere a profitului de 32% în trimestrul al doilea din acest an, pe fondul declinului cererii pentru medicamentele sale, din cauza concurenţei în creştere şi a pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Profitul net al grupului farmaceutic a scăzut de la 5,05 miliarde de dolari (89 cenţi/acţiune), cât era în trimestrul al doilea din 2019, la 3,43 miliarde de dolari (61 cenţi/acţiune).

Acţiunile Pfizer au scăzut de la 13,26 miliarde de dolari la 11,8 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, Pfizer şi compania parteneră BioNTech au anunţat că au început un studiul clinic global pentru un vaccin împotriva SARS-CoV-2. Dacă studiile în curs au succes, iar candidatul la vaccin primește aprobarea autorităților, companiile se așteaptă în prezent să producă până la 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului 2020 și, probabil, mai mult de 1,2 miliarde de doze până la sfârșitul anului 2021.

Peste 150 de vaccinuri candidate pentru noul coronavirus se află în diverse faze de dezvoltare, iar circa două duzini sunt pregătite pentru testarea pe oameni, scrie news.ro.

Pfizer şi Johnson & Johnson lansează în această lună studii clinice în faze avansate pentru vaccinurile lor pentru Covid-19. AstraZeneca a anunţat că va începe în această vară studii clinice pe scară largă a vaccinului său candidat pe care îl dezvoltă în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Oxford.