Ministreul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că este nevoie de o dezbatere privind structura anului școlar, în contextul în care elevii au pierdut foarte multe ore, cursuri fizice, în contextul pandemiei de coronavirus.

Sorin Cîmpeanu susține că mereu i-a plăcut vacanța de vară, în perioada copilăriei, însă acum este nevoie de o durată mai mare de cursuri. El a subliniat faptul că până la finalul acestui an se va știi sigur structura anului școlar, adică cu nouă luni înainte.

”Cu vacanţa de vară am întotdeuana cele mai bune gânduri, mie îmi place vacanţa, mi-a plăcut când am fost elev, dar sunt conştient că este nevoie de o durată mai mare de cursuri, de şcoală. Până la finalul anului 2021 trebuie să ştim structura anului 2022 – 2023, deci cu 9 luni înainte ar fi corect să ştim”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Vacanța de vară ar putea fi micșorată din 2022

În ceea ce privește micșorarea vacanței, ministrul Educației susține că vacanța de vară este cel mai simplu de modificat, în cazul celorlalte lucrurile fiind mult mai dificile, ele având date fixe, dar și sărbători.

Acesta a mai menționat că rezultatul trebuie să fie acceptat de profesori, elevi, dar și de părinți, cu argumente.

”E mai greu să micşorezi şi celelalte vacanţe pentru că sunt puncte fixe, sărbătorile pascale, sărbătorile de iarnă. Focusul va fi pe vacanţa de vară, dar rezultatul trebuie să fie cel acceptat de profesori, împreună cu elevii, cu părinţii, stând la masă, aducând argumente. În primul rând, nevoia de recuperare a pierderilor pe care, trebuie să o recunoaştem cu toţii”, a declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat dacă este necesar să se micşoreze doar o vacanţă sau mai multe. În acest context, el a precizat că nu va vorba doar de o vacanță, ci de mai mulți ani, însă decizia finală va fi luată după o dezbatere în acest sens.

”În ani. Nu ştiu să spun şi nu îmi arog dreptul de a avansa aceste idei. Trebuie să avem o dezbatere”, a declarat Cîmpeanu.