Președintele a fost întrebat dacă este de acord cu legea care permite redeschiderea piețelor, care a fost adoptată în Camera Deputaților datorită votului majoritar al PSD.

„Chestiunea piețelor a dus la dezbateri. Eu cred că măsura luată de guvern e justă, se închid doar piețele din spații închise unde nu pot fi garantate măsurile de protecție. Măsura e limitată în timp pentru câteva săptămâni. Faptul că guvernul decide ceva și majoritatea PSD din parlament, din motive politicianiste, hotărăște inversul e încă un argument să facem alegeri. Suntem în plină criză sanitară. Românii își doresc o guvernare sprijinită de parlament”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă va promulga această lege, președintele a punctat faptul că măsurile luate de Guvern au menirea de a încetini răspândirea virusului, acestea fiind propuse de experții din domeniu. Pentru a vedea rezultatul acestor măsuri trebuie însă așteptat o perioadă pentru că nu pot fi schimbate de pe o zi pe alta.

„Virusul se răspândește foarte repede, numărul persoanelor crește zilnic. Obiectivul restricțiilor e să încetinească răspândirea virusului. Aceste măsuri sunt propuse de experții noștri. Pentru a vedea dacă măsurile prind trebuie să avem răbdare să așteptăm rezultatul. Unii au spus că au venit prea repede, alții că prea încet. Adevărul că nu se poate să iei în fiecare zi noi măsuri. Trebuie așteptat două săptămâni pentru a vedea efectele noului set”, a mai spus președintele.

Critici dure la adresa PSD din partea liberalilor

Amintim că liberalii i-au criticat pe cei din PSD pentru amendamentul care a fost votat în Parlament privind redeschiderea pieţelor în spaţii închise, susţinând că pentru social-democraţi ‘populismul este mai important decât sfaturile specialiştilor şi sănătatea oamenilor’.

„Astăzi, prin amendamentul votat în Parlament privind redeschiderea pieţelor din spaţii închise, PSD a demonstrat încă o dată că populismul este mai important decât sfaturile specialiştilor şi sănătatea oamenilor. PSD pune, din nou, beţe în roate oricăror măsuri de protecţie propuse de specialiştii epidemiologi”, arată liberalii într-o postare pe Facebook.

Liberalii afirmă că medicii şi epidemiologii au cerut autorităţilor să „intervină în acele locuri în care nu se respectă regulile sanitare, adică acolo unde există un risc de infectare foarte mare”. Aceştia precizează că astfel de locuri sunt pieţele din întreaga ţară.