Schimbare majoră pe piața aplicațiilor de telefonie mobilă destinate transmiterii de mesaje text si imagini. WhatsApp a anunțat că, începând cu 1 iulie 2019, aplicația nu va mai fi disponibilă pe telefoanele inteligente care operează Windows Phone.

Pe acest tip de telefone, cum ar fi vechiul Lumia, aplicația nu va mai putea fi descărcată și nici nu vor mai putea fi accesate noile actualizări.

Google și Apple sunt de asemenea vizate de modificările anunțate de WhatsApp: nu vor mai fi acceptați utilizatorii cu iPhone iOS 7 sau telefoane cu Android Gingerbread 2.3.7, versiuni lansate în urmă cu cinci ani. Nu se vor putea crea conturi noi, dar cine are deja instalată aplicația o poate folosi până în februarie 2020.

Cei mai afectați sunt însă tot deținătorii de telefoane cu Windows Phone, pentru că le va fi imposibilă trimiterea sau primirea de mesaje pe WhatsApp, după 31 decembrie 2019.

Aplicația WhatsApp va putea fi folosită oficial pe telefoane Android cu versiunea 4.0.3 sau o versiune ulterioară sau pe iPhone cu iOS 8 sau o versiune ulterioară, inclusiv pe telefoane cu KaiOS 2.5.1, cum ar fi JioPhone și JioPhone 2.