Ungaria cutremură toată Europa! Reuniunea ONU nu ne-a adus mai aproape de pacea din Ucraina

La New York, ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, și-a exprimat opinia că Adunarea Generală a ONU din această săptămână a fost o ocazie ratată. El spune că nu a fost făcut niciun progres în direcția păcii în Ucraina.

În plus, marile puteri nu au considerat că este un moment potrivit pentru astfel de discuții.

“Această săptămână, care aproape că a trecut la New York, a fost irosită şi ea în sensul că ţările cu adevărat mari şi puternice nu au considerat că ar fi o bună ocazie pentru a discuta”, a precizat oficialul ungar.

El și-a exprimat dezamăgirea, observând că astfel de progrese nu au avut loc nici în această săptămână a Adunării Generale a ONU.

“Din păcate, această săptămână la nivel înalt a Adunării Generale a ONU nu ne-a adus mai aproape de pace și este puțin probabil să facă acest lucru în viitor”, mai spune ministrul ungar de Externe Péter Szijjártó.

Péter Szijjártó
SURSA FOTO: Facebook, Szijjártó Péter

Războiul nuclear trebuie evitat

Szijjártó a avertizat că Ucraina, în calitate de putere nucleară, se află în conflict cu o țară susținută de alte puteri nucleare.

Mai mult, el a subliniat că acestea au discutat “în mod deschis și fără rușine” despre capacitățile lor nucleare. Aici intră și discuțiile despre utilizarea armelor cu uraniu sărăcit.

“Să sperăm că toată lumea este în continuare de acord că faza extremă, care ar fi războiul nuclear, trebuie evitată cu orice preţ”, spune oficialul maghiar.

Potrivit acestuia, un război nuclear ar însemna sfârșitul omenirii.

Putin ordonă ca 3.000 de soldați cu rachete nucleare să fie pregătiți de luptă

Vladimir Putin s-a lăudat în mod regulat cu mărimea uriașului arsenal de arme nucleare al Rusiei.

Temerile legate de cel de-al Treilea Război Mondial au izbucnit din nou. Asta s-a întâmplat după ce mii de soldați au fost puși să efectueze exerciții de „pregătire pentru luptă”.

Exercițiile de luptă au avut loc joi în regiunea Sverdlovskiană.  În cadrul acestora, 3.000 de soldați ai Diviziei de Rachete Tagil au fost antrenați la „cele mai înalte grade de pregătire de luptă”.

Imagini video cu exercițiile de luptă ale diviziei de rachete nucleare au fost difuzate pe canalul TV al Ministerului rus al Apărării, Zvezda.

Clipul arată mii de soldați care se antrenează și rachetele balistice termonucleare intercontinentale Yars. Ele sunt temute în întreaga lume din cauza razei lor uriașe de acțiune de 6.835 de mile.

Aceste exerciții ar fi acoperit mai multe elemente, inclusiv modul de „manevră pe rutele de patrulare de luptă” în lanțul muntos Ural din apropiere.

Folosirea unor astfel de arme împotriva Ucrainei și a Occidentului ar fi un pas drastic din partea președintelui rus. Asta ar forța NATO să riposteze imediat, într-un scenariu care ar declanșa, fără îndoială, cel de-al Treilea Război Mondial.