Ungaria înjurată în tribune. Remiză de 0-0 între FC Voluntari și Petrolul

Ungaria a fost ținta unor insulte venite din tribune. Suporterii au scandat lozinci xenofobe în timpul meciului de Ziua Națională. Partida s-a încheiat cu un scor de 0-0.

Cu toate că Petrolul a înregistrat un record notabil, o singură înfrângere în ultimele 15 partide, atenția a fost captată de comportamentul fanilor din tribune. Ei au transformat momentul dedicat Zilei Naționale într-un mic dezastru.

Cei care au inițiat atacul au fost fanii prahoveni. La începutul meciului, suporterii echipei Petrolul au expus un banner imens cu culorile tricolorului, însoțit de mesajul: „Așază-ți, române, drapelul în inimă!”.

Cu toate acestea, atmosfera s-a schimbat total, la modul negativ, când a început intonarea imnului național. În acest moment, fanii au adoptat un comportament inadecvat, perturbând momentul dedicat simbolurilor naționale.

Drept urmare, Imnul național al României, „Deșteaptă-te, române!”, a fost perturbat de mai mult de 300 de suporteri ai echipei Petrolul. Aceștia au început să strige lozinci reprobabile la adresa maghiarilor. Această conduită nepotrivită din partea suporterilor a denaturat momentul solemn al intonării imnului național și a introdus un element negativ în atmosfera evenimentului.

Înjurăturile nu s-au oprit după intonarea imnului național

Înjurăturile au persistat și în timpul meciului. De la peluza unde se aflau suporterii oaspeților, au răzbătut diverse scandări anti-Ungaria. Printre acestea s-au numărat expresii precum: „Suntem români și ne vom apăra pământul, neamul și istoria, alé alé, să-ți dăm la m***, bozgore!”.

În timp ce aceștia și-au manifestat atitudinea față de unguri, fanii echipei Voluntari au avut o altă țintă. Ei s-au concentrat pe jucătorul Ismael Diomande, mijlocaș defensiv al echipei Petrolul.

Acesta a efectuat o intrare extrem de dură asupra lui Andrei Dumiter, conducând la eliminarea sa imediată din joc în minutul 76 al partidei. Incidentul a adăugat și mai mult tensiune atmosferei deja încărcate.

Suporterii echipei Voluntari au adresat cuvinte dure, strigând „Criminalule!” și „Rușine să îți fie!”, către Ismael Diomande, jucătorul echipei Petrolul.

Mulți dintre suporteri nu au uitat incidentul în care alt jucător al Petrolului, Dragoș Țicu, a provocat o accidentare gravă lui Dragoș Iancu în etapele anterioare.