Cum trebuie păstrată ceapa? Este o adevărată provocare pentru multe gospodine

Contrar credinței poppulare, frigiderul nu este un loc grozav pentru a păstra ceapa, deoarece această legumă se poate umezi când frigul transformă amidonul din interior în zaharuri, potrivit Tastingtable.

Cele mai bune condiții pentru depozitarea cepei necesită o zonă uscată, care să fie la temperatura camerei, fără expunere la lumină. Locul uscat este cheia. Pastrarea cepei undeva unde s-ar putea umezi poate duce la mucegai, iar asta înseamnă în mod natural o plasă de ceapă irosită.

Conform Asociației Naționale a Cepei din SUA, cel mai potrivit loc pentru depozitare este unul rece, uscat și întunecat. Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului că temperatura ideală de păstrare a cepei este între 4 – 10 °C. Cel mai bine este să o așezi într-o lădiță de lemn sau carton pentru a-i asigura o ventilație corectă.

Dacă vreți să păstrați ceapa câteva săptămâni sau chiar o lună, trebuie să știți că preferă aceleași condiții de depozitare ca și cartofii. Cu toate acestea, nu ar trebui să țineți ceapa și cartofii în același loc.

Fiecare tip de legumă o stimulează pe cealaltă să se descompună mai repede

Pe măsură ce se învechește, fiecare tip de legumă o stimulează pe cealaltă să se descompună mai repede. În momentul în care ceapa eliberează un gaz numit etilenă, care ajută cartofii să se coacă rapid și apoi să înceapă să putrezească.

Etilena este un hormon natural care există sub formă de gaz. Acesta determină celulele să se degradeze, face ca fructele să devină mai moi şi mai dulci, iar frunzele să se ofilească.

Când cartofii încep să se învechească, și ei ajută ceapa să putrezească. De aceea, veți avea nevoie de două locuri separate de depozitare pentru aceste legume. Ambele locuri trebuie să fie uscate, întunecate și să aibă mult flux de aer pentru a menține ambele legume în stare bună cât mai mult timp posibil.