Scandal fără precedent în interiorul Europei. Uniunea Europeană urmează să ia sancțiuni fără precedent. Va ieși un scandal imens.

Undă de șoc în Europa!

Turcia este cea vizată de către aceste sancțiuni. Chiar dacă turcii nu fac parte din Uniunea Europeană, efectele sunt devastatoare. Anunțul a fost făcut chiar din interiorul țării cu care Recep Erdogan a intrat în conflict, Grecia.

Ministrul de Externe al Greciei, Nikos Dendias, a scris pe Twitter că UE are deja o listă cu sancțiuni care ar putea fi implementate împotriva Turciei. ”UE a întocmit deja o listă de sancțiuni care vor fi aduse în atenția Consiliului și va depinde doar de compartamentul Turciei dacă aceste sancțiuni vor fi puse în aplicare. Întotdeauna sper că nu vom fi nevoiți să ajungem în acest punct” a anunțat ministrul de Externe pe rețeaua de socializare.

Dendias a făcut declarația după o întâlnire cheie avută cu președintele și cu premierul din Slovenia. Totodată, ministrul de Externe a mai afirmat că grecii sunt gata de dialog, dar nu pot să fie sub un context de ”presiune și șantaj”.

”Turcia și-a retras vasul de cercetare și navele de război de pe teritoriul grecesc. Este un semnal pozitiv, dar avem nevoie să ne asigurăm că Turcia înțelege această apropiere” a mai transmis ministrul de Externe.