Un senator din SUA, despre originea COVID-19: Oamenii de știință au o legătură cu laboratorul

Senatorul din Carolina de Sud a pretins că oamenii de știință care au negat teoria conform căreia COVID-19 provine dintr-un laborator au făcut acest lucru pentru a se apăra pe ei înșiși, conform celor scrise de thesun.co.uk

Acesta s-a referit la o afirmație din luna februarie a anului trecut, publicată în respectatul jurnal medical The Lancet. Potrivit informațiilor din acel moment, semnate de 27 de oamenii de știință, virusul a trecut de la animale la oameni.

„Este precum dosarul cu Rusia”, a spus Graham, într-o emisiune prezentată de Sean Hannity, fiind de părere că situația este suspicioasă.

Trebuie menționat că declarațiile senatorului au sosit în momentul în care teoria conform căreia COVID-19 provine din Institutul de Virologie din Wuhan a căpătat un avânt răspândit.

Teoria care sugerează că virusul nu are origini naturale

De asemenea, până și medicul Anthony Fauci, care a fost împotriva teoriei anul trecut, a recunoscut recent că nu mai este convins că virusul din spatele pandemiei s-a format natural.

Senatorul a spus și că informațiile publicate în Lancet, care condamnau „teoriile care sugerează că COVID-19 nu are o origine naturală”, aveau scopul de a discredita oamenii ca Trump. Potrivit celor spuse de Lindsey Graham, acuzațiile lansate de mass media au schimbat cursul alegerilor.

„De ce? În primul rând, oamenii de știință au o legătură cu laboratorul. (…) Au publicat o scrisoare care nu este bazată de știință, ci pe documente politice care aveau scopul de a distruge credibilitatea oamenilor care sugerau că (virusul n.r.) a ieșit dintr-un laborator”, susține senatorul.

Trebuie amintit și faptul că teoria care sugerează că virusul nu are origini naturale a fost considerată o posibilitate serioasă după ce s-a descoperit că trei lucrători al laboratorului din Wuhan s-au îmbolnăvit cu o boală similară COVID-19 în noiembrie 2019 și au fost nevoiți să fie spitalizați.

În continuare, senatorul a punctat că „rezultatul alegerilor din 2020 s-ar fi schimbat” dacă Trump ar fi avut dreptate în legătură cu scurgerea din Wuhan.

„Dacă am fi putut dovedi în 2020 că (…) provine din China, ci nu este ceva natural, publicul ar fi vrut răzbunare împotriva Chinei. La cine ar fi apelat, Biden sau Trump? (…) Cred că această scrisoare a oamenilor de știință a fost orchestrată de cineva pentru a respinge ideea deoarece erau îngrijorați pentru ei înșiși din cauza relațiilor cu China”, susține senatorul, potrivit sursei menționate.