Este vestea anului. Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România cumpără o mare companie. Toată afacerea urmează să fie perfectată până la finalul acestei luni.

Un român a dat lovitura!

Un român a dat marea lovitură. Este vorba despre afaceristul Ovidiu Tender care urmează să semneze pe data de 30 august preluarea unei companii extrem de importante. Este vorba despre Tirrena România.

Compania italiană Tirrena Scavi SpA se ocupă cu execuția infrastructurii rutiere. Unul dintre ultimele contracte semnate este cel de execuţie a variantei de ocolire sud a municipiului Timişoara, în lungime totală de 25,69 km. Este vorba despre o investiţie de 272,4 mil. lei, fără TVA, (aproximativ 58 mil. euro).

Traseul variantei de ocolire a municipiului Timişoara se desfăşoară pe teritoriul administrativ al judeţului Timiş, pe raza municipiului Timişoara şi a localităţilor Sânmihaiu Român, Şag, Giroc, Moşniţa Nouă şi Ghiroda. Varianta de ocolire Timişoara Sud este tronsonul care completează varianta de ocolire a Timişoarei între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega şi nodul rutier km 549 plus 076 (pe DN6), de unde se desprinde Varianta de Nord existentă, închizând astfel, varianta de ocolire ce înconjoară întreg municipiul.

Durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 de luni pentru execuţia lucrărilor, iar perioada de garanţie ofertată de antreprenorul câştigător este de 10 ani, potrivit unor informaţii anterioare furnizate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Finanţarea lucrărilor se face din fonduri europene nerambursabile. CNAIR a semnat un contract de peste 6,4 mil. lei, fără TVA, pentru „Supervizarea proiectării şi execuţiei Variantei de ocolire Timişoara Sud’’ cu Asocierea Ventra Project Management SRL – Utiber Kozuti Beruhazo Kft.

Compania Tirrena Scavi SpA Italia Sucursala Cluj, constructorul centurii de sud a municipiului Timişoara, a realizat în 2018 o cifră de afaceri de peste 98 mil. lei, un profit net de peste 2,8 mil. lei, cu un număr mediu de 129 de angajaţi, potrivit Ministerului Finanţelor.