Pilotul a murit chiar în timpul zborului. Avionul a aterizat de urgență, iar pasagerii nu au știut decât când au ajuns pe pământ ce s-a petrecut cu adevărat.

Este vorba de un pilot care a încetat din viață chiar în timpul zborului. Acestuia i s-a făcut rău în avion, iar ulterior s-a aflat și cauza morții. El a suferit de „insuficiența cardiacă”.

Chiar dacă tragedia s-a petrecut în timp ce se aflau pasageri la bord, compania aeriană a preferat să păstreze tăcerea asupra a ceea ce s-a petrecut. Decesul pilotului a fost anunțat ulterior, menționându-se că acesta avea 25 de ani de vechime.

Un pilot a murit în timpul zborului

Totul s-a întâmplat în timpul unui zbor între Miami și Santiago de Chile. Un pilot al companiei aeriene chiliene Latam a murit în urma unui stop cardiac brusc. Informația a fost oferită de ziarul La Nacion. Sursa citată a susținut că decesul a fost confirmat de compania aeriană.

Latam Airlines Group a anunțat că zborul LA505 de pe ruta Miami-Santiago a fost nevoit să aterizeze pe Aeroportul Internațional Tocumen, Panama, din cauza unei urgențe medicale a unuia dintre cei trei membri ai echipajului de comandă, a arătat skytg24, citând un comunicat de presă al companiei aeriene.

Pilot avion
Pilot avion/ SURSA FOTO: Dreamstime

Aterizare de urgență fără ca pasagerii să știe adevăratul motiv

Despre decesul pilotului s-a aflat abia după ce avionul a efectuat o aterizare de urgență pe aeroportul din Panama. Până la acest moment nu se știe identitatea bărbatului care a încetat din viață.

„În timpul zborului au fost efectuate toate protocoalele de siguranță necesare pentru salvarea vieții pilotului în cauză”, a susținut compania aeriană.

Reacția companiei aeriene după producerea decesului

În comunicatul de presă semnat de Latam Airlines Group se transmit condoleanțe familiei și se menționează faptul că acesta avea 25 de ani de carieră în spate. În plus, se menționează recunoștința pentru contribuția prețioasă pe care bărbatul a avut-o, el  făcându-se, de altfel, mereu remarcat „prin dăruire, profesionalism și angajament”.

Conform datelor oferite ItaliaVola & Travel, „zborul LA505 a decolat pe 14 august la ora 22:11 și la scurt timp după miezul nopții la ora 00:10, ora Miami a început o coborâre rapidă”. Pilotul a leșinat. Chiar dacă s-a încercat salvarea acestuia, el nu a mai putut fi resuscitat. Aterizarea forțată s-a produs la ora locală 23:34 în Panama. Ulterior acestei tragedii, avionul a decolat apoi din nou după câteva ore.