Nicolae Ivașchescu este economist român și a ocupat funcția de Secretar de Stat în Cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale în perioada Mai 2010- Mai 2012.

De asemenea, acesta a mai deținut în trecut și alte functii de conducere în mai multe companii private.

Nu este prima numire pe care premierul Orban o face astăzi. Tot luni, Orban i-a numit pe Viorel Grigoraş şi pe Octavian Alexandru Hagiiani în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Schimbări la Ministerul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru vrea să obțină cele mai bune rezultate la Ministerul Muncii. Aceasta a dat asigurări că lucrează intens la îmbunătăţirea Legii Pensiilor, iar săptămâna viitoare ar trebui să prezinte un material legislativ pe această temă.

„Lucrăm la îmbunătăţirea acestei legi. Sunt multe, săptămâna viitoare o să avem un material pe acest subiect. Sunt decizii ale Curţii Constituţionale care trebuie să aibă corespondent în legislaţie. Sunt o serie de aspecte, nu aşa de multe cum la început îmi solicitau mesajele de la cetăţeni, pentru că am putut constata, mergând în teren, intrând în subiect, că de fapt avem probleme de management în acest domeniu.

De fapt avem o problemă de sistem. Şi când spun asta mă refer la o situaţie gravă pe care am preluat-o. Mă refer la accesul la informaţii despre activitatea oamenilor în domeniile în care au lucrat. Faptul că la aceste informaţii se ajunge greu pentru că avem o stare critică a arhivei, că oamenilor nu li se comunică suficient legat de ce sporuri, în ce condiţii se încadrează într-o grupă sau alta”, a declarat Violeta Alexandru, invitată la postul public de televiziune.