Scandalul cu celebrul medic fals Matteo Politi pare să se repete în România. De data aceasta, este vorba despre un fals medic estetician, cu origini basarabene, care ar fi avut o clinică în Bucureşti.

Femeia efectua intervenții chirurgicale în domeniul estetic în clinica pe care şi-a deschis-o în Capitală. Ea a fost dusă deja la audieri, a precizat joi, 3 decembrie, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei.

„Astăzi, 03.12.2020, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pune în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în București și județul Constanța, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

În fapt, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie, care ar pretinde că este medic, efectuează intervenții chirurgicale minim invazive în domeniul estetic”, se precizează în comunicatul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Efectua proceduri de microchirurgie estetică fără drept de liberă practică pe teritoriul României

„Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoana în cauză, fără drept de liberă practică pe teritoriul României, cu sprijinul unor alte persoane, ar fi închiriat spații de tip cabinet medical, în care efectua proceduri de microchirurgie estetică.

Persoanele urmează a fi conduse la audieri la sediul Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei. De asemenea, vor fi audiate mai multe persoane care ar fi fost induse în eroare și astfel au solicitat și au fost supuse unor intervenții de acest tip”, mai transmit oamenii legii.

Potrivit jurnaliştilor de la Gândul.ro, falsul medic basarabean ar fi de fapt Svetlana Serghei, cea care deţine clinica numită „Russian Lips by Dr. Lana”.