Dealerii auto care vând mașini noi pot înmatricula autovehiculele direct pe numele cumpărătorului, fără a mai fi necesară prezența proprietarului la ghișeele Direcției de Permise și Înmatriculări, potrivit Radio România Actualități.

Măsura pentru debirocratizarea Serviciilor de la Permise și Înmatriculări se aplică după ce prin ordin al ministrului afacerilor interne s-au creat proceduri simplificate, care înseamnă mai puțin timp pierdut la ghișee.

Anumite operațiuni se vor face și online

Prin același ordin, până la sfârșitul anului, anumite operațiuni se vor face și online, în toată țara, a explicat Rodica Popescu, purtător de cuvânt al Direcției Permise și Înmatriculări, conform sursei menționate.

„Până la finele anului vor fi posibile radierea unui vehicul, radiere din oficiu în cazul Rabla, pentru păstrarea unei combinații cu număr de înmatriculare, emiterea duplicatelor. Deci, pentru toate duplicatele de certificate, permise de conducere vor posibil exclusiv online, adică omul depune electronic documentele, iar acestea îi ajung, prin intermediul serviciilor poștale, la domiciliu. Se elimină total prezența lui la sediu”, a transmis Rodica Popescu.

De asemenea, pentru descentralizarea serviciilor Direcției Permise și Înmatriculări se lucrează pentru înființarea unor puncte de lucru în județele cu întindere mare, astfel încât să nu se mai parcurgă zeci de kilometri până la sediul din municipiul reședință de județ.