Acțiunea Poliției Române a avut loc vineri în Capitală, unde au fost verificate 320 de autovehicule, fiind aplicate 150 de sancțiuni contravenționale. Polițiștii au ridicat de asemenea 30 de mașini în urma acestei acțiuni de control și au fost constatate cinci infracțiuni care privesc conducerea sub influența unor substanțe psihoactive.

Acțiunea polițiștilor a continuat și în cursul zilei de sâmbătă, după cum precizează purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, cu scopul de a descuraja pe cei care pun în pericol siguranța cetățenilor.

„Activitățile de ieri (vineri – n.r.) și de astăzi (sâmbătă – n.r.) se desfășoară în contextul măsurilor dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea criminalității de orice fel. Pe lângă acțiunile de combatere, efectivele MAI desfășoară și activități preventive la nivelul întregii țări acordând atenție maximă zonelor cu risc crescut de producere a unor incidente grave.

Prin prezența activă, în teren, în mijlocul comunității, a polițiștilor și jandarmilor se urmărește descurajarea persoanelor care intenționează să comită fapte ce pot pune în pericol siguranța cetățenilor de bună-credință”, a spus Dajbog.