Un important site de știri din Rusia, închis după 21 de ani

Printre altele, Newsru.com și-a asociat decizia cu riscul de a suporta consecințe din cauza înăspririi legilor privind presa și „agenții străini”.

Conducerea site-ului a explicat că „principalii clienți de publicitate au încetat să coopereze cu noi”, după ce relațiile ruso-occidentale s-au deteriorat din cauza anexării Crimeei în 2014 iar alți clienți de publicitate „au început să fie extrem de precauți în acest an”, conform informațiilor transmise de themoscowtimes.com

Situația face ca munca de înaltă calitate să nu mai fie posibilă

Totodată, ultimul mesaj al site-ului din Rusia arată că redactorii erai nevoiți să scrie „ din ce în ce mai mult despre adoptarea unor legi restrictive” care îi puteau afecta oricând.

„A trebuit să scriem din ce în ce mai mult despre adoptarea unor legi restrictive care ne pot afecta oricând. Am fost obligați să etichetăm tot mai mulți oameni respectați și surse de informații veridice ca agenți străini și extremiști (…) Situația actuală a economiei și sistemului juridic face ca munca de înaltă calitate a Newsru.com să nu mai fie posibilă”, este scris în ultimul mesaj al site-ului.

De asemenea, redactorul-șef al Newsru.com, Elena Bereznițkaia-Bruni, a explicat că foștii angajați ai site-ul nu intenționează să lanseze noi proiecte, ci că vor lucra pentru site-ul israelian în limba rusă Newsru.com.il.

„În situația actuală, ne-am dat seama că nu vom găsi finanțare în viitorul apropiat pentru ceea ce ne place și știm să facem – știri obiective. Așadar, vom face fie proiecte non-politice, fie nimic. Nu pot mă gândesc la un viitor luminos acum”, a completat Elena Bereznițkaia-Bruni.

Sursă foto: Newsru.com