Cutremur în PSD. Un deputat a renunțat la mandat. Este vorba de Cosmin Durle, ales deputat de Dolj la alegerile din 6 decembrie. El nu vrea să se ducă în Parlament, ci vrea să rămâne administrator public al judeţului.

Durle a explicat că a luat această decizie pentru că doreşte să continue proiectele pe care le-a început la Consiliul Judeţean Dolj.

„Am stat trei ani de zile la CJ Dolj, iar în perioada aceasta am început foarte multe proiecte şi, în momentul de faţă, mi s-a părut mai bine, tânăr fiind, să termin toate proiectele începute, alături de actualul preşedinte al CJ Dolj, Cosmin Vasile, şi asta m-a determinat să aleg CJ. Am rămas la CJ, pentru că sunt foarte multe proiecte şi cred că aş fi mai util aici. În campania electorală (n.r. – pentru parlamentare) m-am întâlnit cu foarte mulţi primari şi am constatat că multe probleme se pot rezolva la nivelul Consiliului Judeţean şi atunci am spus că, dacă voi fi ales deputat, mă voi gândi dacă voi merge în Parlament sau voi rămâne alături de primari, împreună cu administraţia judeţeană, sau voi merge în Parlament. Şi am decis că sunt mai util în CJ”, a spus Cosmin Durle, conform Agerpres.

Cine îi ia locul

Cosmin Durle a candidat pe locul 5 pentru Camera Deputaţilor pe lista PSD Dolj. În locul lui va merge în Parlament Alina Tănăsescu, care se află la cel de-al doilea mandat de deputat.

PSD a obţinut în Dolj 5 deputaţi şi 2 senatori.

Și la cei de la AUR, formațiune politică condusă de George Simion, ar fi fost invalidat un mandat de deputat. Este vorba de Francisc Tobă, care nu a fost acceptat în Parlament. Pe surse, însă, a fost dată informația că ar fi vorba de o amânare a deciziei, o hotărâre finală urmând să fie luată în plenul Camerei Deputaților.