Un cunoscut interlop s-a spovedit pe Facebook. A spus toate fărădelegile pe care le-a comis

Interlopul a postat mesajul pe rețelele de socializare în contextul în care vineri judecătorii din Vaslui vor lua o decizie cu privire la menținerea acestuia în arest la domiciliu sau arestarea lui preventivă.

Acesta își începe confesiunea prin a-i avertiza pe tineri să nu-și dorească niciodată să fie ca alte persoane pe care le văd pe stradă, din dorința de a fi ”șmecher”. Interlopul a subliniat că toate metodele prin care poți ajunge ”șmecher” duc direct la închisoare.

”Unul de vârsta mea poate înţelege, dar nu poate să se mai schimbe ca persoană. Măi, copii, nu încercaţi niciodată să fiţi ca unul pe care îl vedeţi pe stradă. Ăla are un nume, o reputaţie rea, că una bună nu o să o ai niciodată. Să zici că Doamne, vreau şi eu să fiu ca el, să fiu şmecher. Toate variantele prin care aţi încerca să faceţi asta nu duc decât la puşcărie.”, spune Ionuț Moșailov.

Interlopul povestește că acum este arestat și el și că mai are trei luni de arest la domiciliu. El spune că inițial credea că poliția îl abuzează, deoarece persoana pe care a bătut-o a avut nevoie de spitalizare doar două zile. El spune că nu vrea să se plângă de perioada pe care o mai are de stat în arest, deoarece este conștient că și-a făcut-o cu mâna lui.

”Acum sunt arestat şi eu. Am stat pe arest o lună şi mai am 3 luni de stat la domiciliu, din cauza la o mică bătaie. La început mi s-a părut că, ţinând cont că am avut parte de altercaţii mai uşoare, am încercat să-mi ţin numele sus cum am crezut eu mai bine. De multe ori mi-aş fi dorit să fiu fraier. Acum nu vreau să mă plâng de nimic. Mi-am făcut-o cu mâna mea. Credeam că mă abuzează poliţia. Nu ştiam ce are cu mine, că cel pe care l-am bătut a avut doar vreo două zile de spitalizare”, îşi începe confesiunea Ionuţ Moşailov.

”Nu încercați să fiți ca persoana pe care o vedeți pe stradă”

Interlopul povestește că și-a învățat lecția însă este prea târziu să le spună polițiștilor că el are o soție însărcinată acasă și încă un copil, subliniind că vede motivul pentru care autoritățile nu văd aceste detalii.

„Acum îmi dau seama că îmi fac un bine, să-mi dea o lecţie (n.r. poliţiştii). Eu mi-am învăţat-o, dar degeaba le spun acum ( n.r. judecătorilor, procurorilor) că am soţia însărcinată, că am copilul cu mâna ruptă. Sunt conştient de ce ei nu văd chestiile astea. Dacă fiecare persoană vrea să-şi arate greutăţile, toţi avem multe. Pe stradă nu le arătăm, pe stradă suntem şmecheri.

Eu acum o gândesc aşa, dar eu înainte de ce nu m-am dus la Poliţie să le spun că am femeie şi copil înainte să-l bat pe ăla? A fost o altercaţie în care am primit un pumn în gât, a venit pe la spate când eram cu soţia şi copilul, iar reputaţia şi numele meu nu mi-au permis să-l las pe ăla în pace. Am încercat să mă duc la el să vorbesc să-şi ceară scuze.

Era şi un fel de vecin cu mine, să nu o las aşa. De obicei, mă duc singur la bătăi, dar acum m-am întâlnit cu nişte prieteni şi au zis că merg cu mine. Uite că a ieşit bătaia.”, spune acesta.

El a reiterat că nu esti bine să își dorești să fii ca alte persoane, subliniind că în trecutul acestora au existat anumite evenimente care l-au făcut să devină așa.

”Nu încercaţi să fiţi ca persoana pe care o vedeţi pe stradă, că în spatele persoanei e trecutul care l-a făcut să fie aşa. Nu poţi din om simplu să ajungi ca el, că nu ai cum. Omul are dureri în suflet, care îl fac să fie rău. Are frustrări în suflet. Când n-ai bani de mic, le arăţi banii, te lauzi cu ei. Când eşti bătut de mic, vrei să baţi pe altul când ajungi mare şi tot aşa. Chestiile astea ajung numai la puşcărie. Încercaţi să fiţi cât mai liniştiţi”, spune Moşailov.

A fost orbit de orgoliu

interlopul vasluian spune că nu a rezolvat nimic prin violență, dar că orgoliul nu l-a lăsat să dea înapoi, motiv pentru care a intrat din nou în necazuri.

„Pentru orice şmecher este o portiţă care-l slăbeşte definitiv. Nu vreau să mă plâng. Eu sunt singurul care recunoaşte că poliţia a făcut dreptate şi m-au băgat la puşcărie. Poate n-am meritat în totalitate, poate meritam 24 de ore, ca alţii. Dar, după trecutul meu, poliţia trebuia să-mi dea o lecţie, că a văzut că nu mă mai opream. Orgoliul nu m-a lăsat. Nu încercaţi să fiţi ca mine, care mă cunoaşteţi din Vaslui. Nu încercaţi, că nu duce nicăieri.

Pe mine nu au putut să mă liniştească băieţii din oraş. Am prea mare bărbăţia în mine şi nu au putut să mă liniştească, dar m-a liniştit poliţia. Nu mă plec în faţa la nimeni. Ce am rezolvat? Mai bine îmi vedeam de treabă. Acum nu am un prieten care să vină la mine să-mi dea un sfat la nevoie. E o chestie cu care treci mai uşor când vezi că ţi-s prietenii lângă tine. Când nici prieteni nu ai şi când nu merită să ai prieteni din ăştia.

Trebuie să ai prieteni care te influenţează la bine. Care-s prietenii ăştia? Care mi-au zis să mă cuminţesc, nu ăia care mi-au zis bine că l-ai bătut pe ăla. Se bucură că am intrat la puşcărie cum se bucurau de ăia. Nu încercaţi să ajungeţi unde nu trebuie. Fiecare om e cu trecutul lui. Când nu a avut bani când era mic, când e mare se pozează să vadă toată lumea. Dacă vezi pe cineva cu bani, ia şi fă ceva să ajungi ca el, nu fi invidios.

Invidia e cea mai mare prostie pe care o poate avea un om. Nu încercaţi să fiţi răi cum sunt eu sau cum e altul. Mă încurajez cum văd la alţii pe internet pedepse mai mari. Nu vă mai uitaţi în sus”, şi-a încheiat acesta spovedania.

Sursă foto: Dreamstime