Un cunoscut club din Liga 1 a fost scos la vânzare. Patronul clubului cerea 3 milioane de euro

Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, a declarat că a scos la un moment dat clubul la vânzare pentru suma de 3 milioane de euro. Acesta a precizat că negocierile cu investitorii străini nu s-au concretizat, deoarece a impus o singură condiție.

Acesta ar fi vândut FC Botoșani dacă primea suma de un milion de euro în prima tranșă, apoi restul de două milioane de euro peste trei zile, cu garanția că echipa de fotbal nu va dispărea.

„Da. Nu numai o dată. Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva o discuţie, am pus două condiţii. Aş da clubul, dar să-l ţină trei ani de zile, nu degeaba. Îmi dai 3 milioane de euro, 500.000 acum, iar restul după trei ani”, a precizat acesta la as.ro.

FC Botoșani, unul dintre cele mai de succes cluburi

FC Botoșani are un lot cotat, în prezent, la șapte milioane de euro. O bună parte dintre jucătorii tineri au fost vânduți la FCSB, CFR Cluj, U Craiova sau în străinătate.

Mai mult decât atât, de când a promovat în Liga 1, FC Botoșani a vândut jucători de 9,2 milioane de euro. Majoritatea transferurilor au fost făcute gratis.

Performanțele din Liga 1 au făcut ca FC Botoșani să participe și la preliminariile Europa League. Chiar dacă a participat de două ori, niciodată nu a reușit să ajungă în grupe, notează telekomsport.ro.

Care sunt cei mai bine vânduți jucători

Sursa anterior citată notează că cei mai bine vânduți jucători de la FC Botoșani sunt: Michael Ngadeu vândut la Slavia Praga cu 1,4 milioane de euro, Olimpiu Moruțan vândut la FCSB cu 1,2 milioane de euro, Răzvan Oaidă vândut la FCSB cu 700 de mii de euro, Denis Haruț vândut la FCSB cu 660 de mii de euro, Hervin Ongenda vândut la Chievo cu 500 de mii de euro, Cătălin Golofa vândut la CFR Cluj cu 500 de mii de euro, Marko Dugandzic vândut la Sochi cu 500 de mii de euro și George Cîmpanu vândut la U Craiova cu 500 de mii de euro.

Sursă foto: Dreamstime