Cunoscutul medic psihiatru Gabriel Diaconu a lansat un atac extrem de dur la adresa actorului Dan Puric, în contextul ultimelor afirmații făcute de acesta la adresa victimelor din Colectiv

”Un ins i-a făcut pe cei de la Colectiv “haimanale care abia așteptau să dea jos biserica”.

Cu bune, cu mai puțin bune, “haimanalele” respective sunt familia mea culturală. Sunt unul dintre ei.

Așa că îmi permit să îi răspund, parafrazând versurile Laurei Botolan (n.m. mulțumesc celor care mi-au corectat memoria buclucașă):

”Un dobitoc delirant”

Mai bine haimana, decât trădător,
Mai bine golan, decât impostor,
Mai bine huligan, decât activist,
Mai bine
Mort
Decât un dobitoc delirant megaloman înțărcat cu oțet, acru până în baierele bilei, care confundă ce a visat noaptea cu ce e rânduit pe lumea asta. Decât creștini ca tine, mai bine oameni ca ei.

Stimate ins, unele haimanale astăzi sunt de gardă la spitale, alții cum sunt Bikers for Humanity si-au rupt spinarea să monteze, zilele astea, paturi de campanie. Du-te înapoi în groapa de unde te-ai târât”, a scris medicul pe Facebook.

Afirmații controversate, chiar în noaptea de Înviere

Trebuie precizat că Dan Puric și-a revărsat sâmbătă seara frustrarea legată de faptul că în noaptea de Înviere slujbele s-au ținut în biserici goale tocmai pe victimele tragicului incendiu din clubul Colectiv, despre care a spus, în direct la Realitatea Plus, că ”abia se pregăteau cu Jos Biserica, Jos patriarhul”.

Puric susține că măsurile de distanțare socială, care au condus la imposibilitatea credincioșilor creștin-ortodocși din România de a participa la slujba de Înviere, nu sunt altceva decât o conspirație a ocultei internaționale.

”Cum au făcut la Colectiv, haimanalele alea abia se pregăteau cu Jos Biserica, Jos patriarhul. Dacă ei sunt hrăniţi… Noi nu vorbim aici de bacterii, noi vorbim aici de imunitatea poporului român. Tot ce ţi-am spus aici face parte din imunitatea poporului român”, au sunat controversatele afirmații ale actorului.