Tragedia de la Matei Balș continuă. Potrivit ultimelor informații, încă o pacientă transferată săptămâna trecută după incendiul de la Matei Balș a murit astăzi.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București. Aceasta fusese diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități.

De menționat este faptul că, pacienta de 84 de ani fusese diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități, însă ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului, precizează Ministerul Sănătății.

Este al 11-lea înregistrat după incendiul de la Matei Balș. Cinci persoane au murit în ziua incendiului, iar alte șase decese s-au înregistrat în rândul pacienților transferați.

Alte două persoane de la Matei Balș au murit ieri

Pe parcursul zilei de ieri, alți doi pacienți trasnferați au pierdut lupta.
“Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie”, a precizat sursa citată, marți dimineță.

Potrivit ministerului, este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgenţă “Prof. dr Dimitrie Gerota” şi care era internată în Secţia de Terapie intensivă.

“Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidităţi şi era diagnosticată cu infecţie cu SARS-CoV-2. În această situaţie, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului”, a indicat Ministerul Sănătăţii.

În ceea ce privește starea celorlalți, potrivit sursei citate, sunt în continuare pacienți care sunt internați la ATI în 11 spitale din Capitală, care sunt monitorizați de către medici. De asemenea, mai sunt 11 pacienți în stare stabilă internați la Spitalul “Sf. Ioan” din București.

La Spitalul “Victor Babeș” sunt 4 pacienți internați, doi dintre ei putând fi externați în zilele următoare.

Alte două persoane sunt internate la ATI la Spitalul Militar. Unul dintre cei șase pacienți internați la “Victor Babeș”, care este în stare gravă iar medicii spun că este foarte probabil ca starea sa să se agraveze în zilele următoare.

Și la “Marius Nasta” este un pacient internat care este intubat.

 

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea