Un greu din politică a umilit-o maxim pe Monica Anisie, ministrul Educației. Liderul Pro România, Victor Ponta, a catalogat-o pe aceasta drept „incompetentă”. Revolta lui Ponta a pornit de la afiormațiile făcute de ministrul Educației, care a susținut că mai puţin de 1% dintre elevi s-au infectat în spaţiul şcolii, măsura de suspendare a cursurilor faţă în faţă a fost luată din solidaritate cu medicii.

„Opriti prostia! Opriti distrugerea Educatiei prin suspendarea cursurilor cu prezenta fizica a profesorilor si elevilor ! Opriti catastrofa economica prin blocarea parintilor acasa alaturi de copii! Acesta femeie incompetenta nu intelege ca si medicii si personalul din spitale au copii care TREBUIE sa mearga la Scoala ( oricum nu au cu cine sa ii lase acasa cat timp ei muncesc) ! Acesta femeie Incompetenta nu intelege ca rata de infectare “sub 1%” dovedeste ceea ce spun OMS si toti specialistii internationali – ca scolile trebuie sa ramana deschise / ca nu scolile sunt focare de infectare!

PROMISIUNEA noastra : scolile vor ramane deschise – personalul didactic si nedidactic va fi testat, conditiile de igiena si protectie implementate – dar scolile raman deschise ( doar acelea in care se constata un numar semnificativ de infectari se suspenda pe durata determinata necesara pt procedurile sanitare)!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

„Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim la sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților. Studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii.

La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mică și am mai spus lucrul acesta, că nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afară. Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască, trebuie să luăm în calcul și traficul din marile orașe”, a explicat ministrul Educației la Știrile Pro TV.

De asemenea, Monica Anisie a subliniat că rata de infectare în școli este una foarte mică, de sub 1% în rândul elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar. Totuși, decizia de a închide școlile a fost luată ca o măsură de prevenire deoarece numărul de infectări a devenit din ce în ce mai mare în ultimele zile.