Ultimele rezultate alegeri parlamentare 2020! Ultimele cifre după închiderea urnelor în România! Cum s-a schimbat clasamentul

Partidul Social Democrat a obţinut, la Senat, 30,3% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, la nivel naţional, iar la Camera Deputaţilor – 30,2%, în timp ce Partidul Naţional Liberal a obţinut, la Senat, 29,4% şi la Camera Deputaţilor – 29,3%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS – Avangarde, la comanda Antena 3, pentru ora 21,00.

Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, care are 16,6% dintre voturi la Senat şi 16,1% la Camera Deputaţilor, conform exit-poll-ului.

UDMR a obţinut 5,7% la Senat şi 5,6% la Camera Deputaţilor, Partidul Mişcarea Populară – 5% la Senat şi 5% la Camera Deputaţilor, iar Pro România are 5% la Senat şi 5% la Camera Deputaţilor.

Alianţa pentru Unirea Românilor a obţinut, conform exit-poll-ului, 5,4% la Senat şi 5,3% la Camera Deputaţilor.

Partidele care au obţinut sub pragul de 5% de intrare în Parlament sunt: PER – 1,1% la Senat şi 1,2% la Camera Deputaţilor, PPU-SL – 1% la Senat şi 1,1% la Camera Deputaţilor.

Ultimele rezultate alegeri parlamentare 2020! Ultimele cifre după închiderea urnelor în România! Cum s-a schimbat clasamentul

Orban: PNL este câștigătorul moral

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat că PNL este câştigătorul moral şi la finalizarea procesului de numărare a votului şi s-a arătat „foarte încrezător” în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară alături de „forţele democratice, euro-atlantiste, care respectă cetăţeanul şi care vor dezvoltarea României” pentru a putea forma un guvern într-un termen cât mai scurt.

„Ce vedem la televizor sunt rezultatele unui exit-poll sau unor sondaje de opinie. Decizia au luat-o românii prin prezenţa la vot şi rezultatul alegerilor îl vom cunoaşte după finalizarea procesului de numărare a voturilor. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate în intervalul 19,30 – 21,00, voturile extrem de numeroase exprimate în diaspora şi care continuă să se exprime în diaspora, luând în considerare marja de eroare şi mai ales toate evaluările pe care le-am făcut, PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri, atât câştigătorul moral, cât şi câştigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a declarat Ludovic Orban, duminică, după anunţarea exit-poll-urilor.

PSD nu-l mai vrea premier pe Orban

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că Ludovic Orban nu mai poate fi premierul României după votul de la alegerile parlamentare de duminică.

Ultimele rezultate alegeri parlamentare 2020! Ultimele cifre după închiderea urnelor în România! Cum s-a schimbat clasamentul

„Este evident că domnul Ludovic Orban nu mai poate să fie prim-ministrul României după acest vot al românilor. Faptul că PSD este pe primul loc înseamnă un vot împotriva actualului Guvern care şi-a bătut joc în gestionarea pandemiei. Haideţi să ne aducem aminte cu închiderea pieţelor, a bisericilor, a şcolilor şi cred că românii i-au transmis un semnal foarte clar, că România trebuie să aibă un Guvern cu specialişti capabili să gestioneze actuala criză sanitară şi, nu în ultimul rând, criza economică în care ne aflăm”, a spus Ciolacu, la Antena 3.

Întrebat pe ce se bazează când consideră că preşedintele Klaus Iohannis va ţine cont de faptul că PSD a câştigat primul loc la alegerile parlamentare şi îi va considera pe social-democraţi prima opţiune pentru un nou Guvern, Ciolacu a spus: „Mă bazez pe faptul că în acest moment s-a terminat campania electorală. Până acum, preşedintele Iohannis a fost purtătorul de cuvânt şi vârful de lance al PNL. Presupun că şi-a dat seama şi domnia sa că este cazul să se întoarcă la Cotroceni şi să devină preşedintele tuturor românilor şi să încheie această perioadă de dezbinare a românilor şi să se aplece asupra problemelor evidente pe care le au românii. Nu cearta între preşedinte şi PSD este o prioritate pentru români”.

Ultimele rezultate alegeri parlamentare 2020! Ultimele cifre după închiderea urnelor în România! Cum s-a schimbat clasamentul