Anterior, Garofil a deţinut funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului. De asemenea, Dan Dragoş Drăgan a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, scrie Agerpres.

Potrivit CV-ului, din octombrie 2017, Dragos Garofil este vicepresedinte al Comisiei Naționale de Sănătate a Partidului Național Liberal și a participat la elaborarea Programului de guvernare al PNL pe domeniul Sănătății 2019-2020.

Din octombrie anul trecut este angajat ca medic primar Chirurgie Generală la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr Carol Davila”.

Totodată, din octombrie 2015 este asistent universitar în cadrul UMF Carol Davila, Facultatea de Medicina, Clinica de Chirurgie, Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, București. Noul secretar de stat și-a făcut rezidențiatul în specialitatea chirurgie generală, Clinica de Chirurgie a  Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, UMF „Carol Davila”, București.

Nicolae Dragos Garofil a urmat Școala Doctorală din cadrul UMF „Carol Davila”. De asemenea, a făcut stagii de practică chirurgicală la Clinica de Chirurgie Generală Oncologică și minim-invaziva, Grande Ospedale Metropolitano Niguarda din Milano și departamentului de Medicină al Spitalului Chicago Advocate Christ din cadrul Universitatii din Illinois, SUA.