Costul pentru acest drum, care ar lega cartierele Militari şi Colentina, este de cel puţin opt ori mai mare decât cel care se plăteşte de obicei pentru o autostradă. „Fondurile sunt alocate numai pentru realizarea efectivă a şoselei. Dar la această sumă se mai adaugă 56 milioane de euro pentru proiectare şi alte sume, încă necunoscute, pentru exproprieri", a arătat Nicuşor Dan, preşedintele asociaţiei, pentru România Liberă. 
Pe piaţa de profil internaţională, a menţionat el, costul unei kilometru de autostradă variază între 3 şi 10 milioane de euro pe kilometru, cu mult mai puţin decât au de gând să plătească autorităţile locale. Poate tocmai de aceea, consilierii locali au decis ca şedinţele în care se aprobă astfel de proiecte megalomanice să nu mai fie publice, potrivit lui Nicuşor Dan. „Consilierii au luat o decizie abuzivă şi ilegală, de a nu mai permite accesul publicului în sala de dezbatere. Practic, s-au izolat de cetăţeni. Mai mult, exista un obicei ca proiectele supuse spre aprobare să fie prezentate, pentru dezbatere publică, măcar cu cinci zile înainte. Acum nu s‑au prezentat nici măcar cu o zi înainte", a declarat preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul".
SURSA: România Liberă
UPDATE: Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), convocată pentru marţi, a fost amânată la solicitarea liderilor de grup, motivul invocat fiind numărul mare de consilieri municipali aflaţi în concediu.
‘Având în vedere solicitările liderilor de grup din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, referitoare la amânarea şedinţei extraordinare din data de 31.07.2012, aceasta va fi reprogramată la o dată ce va fi anunţată în timp util’, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, AGERPRES, de Primăria Capitalei.

Pe ordinea de zi a şedinţei convocate de primarul general Sorin Oprescu se aflau, printre altele, aprobarea contractării unei/unor finanţări rambursabile interne şi/sau externe în valoare totală de până la 800.000.000 euro sau echivalent lei, în vederea restructurării datoriei în valoare de până la 500.000.000 euro şi contractarea de noi credite.

Potrivit PMB, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană ‘Zona Centrală’, dar şi cel referitor la aprobarea Strategiei de dezvoltare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare în municipiul Bucureşti se regăsea, de asemenea, pe ordinea de zi.

Alte proiecte ce urmau a fi supuse dezbaterii CGMB vizau aprobarea contului de încheiere a exerciţiului bugetar pe anul 2010, cel pentru aprobarea situaţiilor financiare centralizate ale municipiului Bucureşti – activitatea proprie – pe anul 2010 şi cel referitor la aprobarea contului de încheiere a exerciţiului bugetar pe anul 2011.