Kelemen Hunor i-a dat o lovitură dură lui Dacian Cioloș. El i-a indicat premierului desemnat să facă un nou Guvern să se ducă și să negocieze cu cei de la PSD și AUR. Liderul UDMR a arătat că Dacian Cioloș nu a reușit să restabilească un minim de încredere pentru refacerea coaliției.

„Premierul desemnat, Dacian Cioloș nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. Prin urmare, el mai are trei opțiuni:

1. să renunțe la mandatul oferit de președinte;

2. să formeze un nou guvern PSD-USR-AUR, alianță formată pentru demiterea guvernului;

3. să ceară sprijinul parlamentului pentru un guvern monocolor USR”, a arătat Hunor pe pagina sa de Facebook.

Acesta a arătat că UDMR consideră în continuare că, în loc de tactici tehnice pentru putere, este necesar să se formeze un guvern cât mai curând posibil. Un guvern care să se concentreze pe problemele reale ale societății, găsind soluții urgente pentru gestionarea pandemiei, problema creșterii prețurilor la energie și pregătirea bugetului de stat pentru anul viitor.

Mesajul transmis de Kelemen Hunor

„Pentru noi, politica înseamnă în primul rând căutarea și reprezentarea binelui comun, îmbunătățirea condițiilor de trai și de siguranță al oamenilor. Urmând aceste principii în activitatea noastră din cadrul guvernului, reprezentăm comunitatea maghiară din România și toți cetățenii români, atât timp cât vom avea posibilitatea să fim prezenți la guvernare”, a punctat Kelemen Hunor.

În context, trebuie subliniat că întâlnirea de astăzi dintre Florin Cîțu, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor nu a mai avut loc. Întâlnirea a fost anulată, însă, la cererea lui Florin Cîțu, care a anunțat că liberalii au decis, vineri, în ședința BEX, că nu îl vor susține pe Dacian Cioloș, pe care l-au trimis să discute cu PSD și AUR. Cîțu a mai spus că, dacă USR nu reușește să coalizeze o majoritate, PNL va începe negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR.